Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1 hetes babám nem fogadja el...

1 hetes babám nem fogadja el a cicit. Most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Születése óta szinte csöpögtetem a tejcsit neki, mert szó szerint undorodik a cicitől. Már van egy lányom, tehát tudom, h hogyan kell szoptatni, de vele nem sikerül. El vagyok keseredve, tegnaptól fejem neki és cumisüvegből adom. Mindig ellöki a cicit, viszont a tejet megissza. Ha így folytatom el fog apadni a tejem? Volt már más is így?
2009. okt. 18. 12:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát ha fejed rendesen, akkor elapadni nem fog. szerintem ne add fel és próbálkozz folyamatosan, minden alkalommal, lehetséges előbb-utóbb elfogadja majd.
2009. okt. 18. 12:22
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha fejed rendesen, nem fog elapadni. Nővérem volt pont így a babájával, neki másfél hónaposan kezdett szopni (egyik napról a másikra a fejével kereste a cicit és rácuppant), addig cumisüvegből kapta a lefejt tejet, mert a cicin csak rázta a fejét és sírt. Valószínűleg addig túl nagy erőkifejtés volt neki a szopizás.
2009. okt. 18. 12:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha fejed nem apad el, mert az Kb. olyan mintha a baba szopizná. Az viszont esélyes, hogy ha üvegből kapja, nem fog rákapni a cicire, mert "hülye" lenne erőből szívi és megdolgozni érte, ha kifolyik a cumisüvegbői is. Próbáld álmában megszoptatni, akkor lehet hogy a szopóreflexe magátó beindul és nem fog ellenkezni. Ha ez sem, akkor én még megpróbálnék valami mézesmadzag technikát. Hallottam olyat, hogy az anya bekente a bibmót jó cukros vizzel, és annak az édes ízére rácuppant a baba. Így akkor hátha te is megoldhatod a problémát.

FONTOS! TILOS A MÉZ!!!

Kitartást és sok türelmet.

2009. okt. 18. 12:26
 4/9 anonim ***** válasza:
A barátnőmnél is ez volt,mert pici a szája a babájának,neki meg nagy a cicije és nem tudta normálisan bekapni.Vettem neki Aventes bimbóvédőt,a kisebb méretet.Elfogadta a baba.Először kevesett szopizott vele,aztán este belendült és 130 -at szopizott.Próbáld ki.Brandonban vettem 2000 Ft volt.Azóta semmi baj,szopizik mint a kisangyal bimbóvédővel.Ráadásul ha a cumisüveget elfogadja,akkor a bimbóvédővel sem lesz gond,mert ugyanaz az anyag."Verd át" :-)Írd meg,hogy mi lett.
2009. okt. 18. 12:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja,és a cumisüveget hagyd el.A csecsemők jól tudnak inni a régifajta üveg kifelégörbülő kávéspohárból,a védőnő mondta ,hogy inkább azzal mint cumisüveggel mert teljesen le fog szokni a ciciről,a fejés meg macerás és fárasztó.
2009. okt. 18. 12:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Még 1 kérdés:Császárral szültél?
2009. okt. 18. 12:44
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Hát mindent megpróbálok, mert az a legnagyobb félelmem, hogy nagyon hamar elfogy a tejem. Simán szültem.
2009. okt. 18. 13:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha félsz tőle,el is fog fogyni.Kitartás és ne idegeskedj,mert kihat a tejre.Tényleg érdekel.hogy bevált-e a bimbivédő.Írd majd meg.
2009. okt. 18. 13:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nekem is ugyan ez volt a gondom 4hónapja.Egyerűen nem akarta elfogadni,pedig nem volt gond a mellbimbóval,lusta vagy erőtlen volt.

Így én neki fejtem rendületlenül,mindenki(VÉDŐNŐ) azzal rémisztett,hogy így hamarosan elapad a tejem.Butaság!!Azóta csak több van!

Igaz 1hónapos korában átszokott a cicire!!:)Addig KIZÁRÓLAG üvegből kapta.

Egyik percről a másikra.SZó szerint.Az addigi próbálkozásaim úgy zajlottak,hogy 15perc sírás volt mire egyáltalán rá tudtam venni,hogy a szájába kerüljön a cici,ezért a végére már nem is erőltettem,elfogadtam,hogy amíg tudom fejem és cumisüveges baba lesz,már csak heti2x próbáltam... :(

DE aztán egyik délután iszonyú hisztis volt és nem bírtam vele amíg melegítettem neki a tejcsi.Ezért mint "cumit" kínáltam neki a cicit(igazából nem is értem hogy jött,hisz addig attól csak jobban üvöltött,biztos "anyai megérzés") és elfogadta és evett...én pedig büszkén vittem az ölembe az apukájához,hogy "nézd mit csinál a gyerek!" :)

RÖVIDEN...ennyit!!

Kitartás,hidd el rá jön idővel,hogy mi a jó!!;) A fontos talán annyi,hogy a kizárólag 1-es cumival(újszülött) etetem ha üvegből kell enni.Mert neki így nehezebb és nem szokik le a ciciről(ezt sok helyen olvastam mint tipp)

Lehet,hogy fontos AVENTESet használtam az állítólag hűen utánozza az anyamellet.

SOK SIKERT! NE ADD FEL!!

A LÉNYEG,HOGY ANYATEJET KAP!!

A többire(hogy mikor váltotok) ráérsz még,de hidd el sikerülni fog!!!

2009. okt. 18. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!