Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy hetes babám nem fogadja...

Egy hetes babám nem fogadja el a mellemet, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a babám nem hajlandó elfogadni a mellemet szopikor, ellöki, tiltakozik ellene, és folyton csak sír. Néha fél óra is eltelik a könyörgéssel, mire hajlandó "rákapni". Ha rákap sokat simogatom, szeretgetem, hogy kedvet kapjon hozzá. Ha tejjel kenem be akkor sem változik a helyzet sajna, lenyalogatja és kész. Volt másokkal is ilyen, mit tehetnék, hogy elfogadjon?
2010. aug. 25. 16:16
 1/10 xStefix ***** válasza:
69%

Nem volt a kórházban üvegezés, cumiztatás? Az gyakran okoz ilyen gondot. :(

Szerintem ez is egyfajta szopási sztrájk lehet, ezt a linket nézd meg a megoldáshoz: [link]

2010. aug. 25. 16:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Végül akkor rákap és szopik vagy másképp eteted?
2010. aug. 25. 16:42
 3/10 anonim ***** válasza:

Nálunk több mint 2 hét eltelt mire sikerült bekapnia a cicit. Addig pohárból vagy kanálból kapta a lefejt tejet.

Végül 1 éves koráig szoptattam.

2010. aug. 25. 17:04
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Szopik egy darabig, ha rákap, aztán abbahagyja, elfárad, két héttel korábban érkezett sürgősségi császárral, a védőnő szerint még gyenge is a szopáshoz. Ez mind okés lenne, de a mellem ellökését,elutasítását már ő sem tudta megmagyarázni. A maradék tejet lefejem és Avent 1-es cumisüveggel adom neki. A kórházban cukros vizet kapott kávéspohárból a nővérektől. Kiskanálból nem fogadja el, kiköpi a tejet sajna.
2010. aug. 25. 17:19
 5/10 anonim ***** válasza:

Akkor sem kap rá rendesen, ha esetleg megpróbálod elhagyni a pótlást?

Ha nem, akkor esetleg próbáld meg az avent mini bimbóvédőt, mert az nagyon hasonlít az avent 1-es cumira és könnyebb róla átszokni a cicire majd. Tudom, hogy nem jó a védő, de jobb mint a fejés. Ha már sehogy máshogy nem megy, akkor kipróbálnám.

2010. aug. 25. 20:00
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
17.04-es vagyok. Nekem is azt mondta a védőnő, hogy még gyenge a szopáshoz és ahogy erősödik ügyesebb lesz, és tényleg így lett, úgyhogy ne add fel! Csak arra vigyázz, nehogy hozzászokjon a cumisüveghez. Bár végül is sokan vannak akik lefejt tejet adnak cumisüvegből. A babádnak mindegy, viszont neked sokkal kényelmesebb a szoptatás.
2010. aug. 25. 21:29
 7/10 xStefix ***** válasza:
48%

Ha a kórházban megitta kispohárból (de miért cukros vizet?!), akkor én inkább azzal pótolnék most is. Ha otthon üvegből adod neki, akkor te magad is ráteszel egy lapáttal a cumizavar kockázatára..! Hidd el, ha egyszer kialakul, nem egyszerű megoldani, pláne egy (erős) szopáshoz még gyenge babával!

A bimbóvédő ebben az esetben szerintem is kipróbálható, bár tény, hogy jobb lenne anélkül..

2010. aug. 26. 21:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Javult a helyzet???
2010. aug. 28. 13:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy érdeklődsz, kicsit javult, sokkal többet törődöm vele szopizás közben, többet beszélek hozzá, sokat simogatom, így talán mintha jobban szeretne szopni. Új testhelyzeteket is próbálgatok, fekve egész jól megy már..., remélem sikerül sokáig szopiztatnom!
2010. aug. 29. 13:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Ügyesek vagytok, nagyon örülök! :)
2010. szept. 1. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!