Akik igény szerint szoptattok: mennyi idő volt, míg beállt a kellő tejmennyiség?
A kérdésem az volt, hogy mennyi idő alatt állt be másnál a tejmennyiség. Mások tapasztalatára voltam kíváncsi, nem kioktatásra. De te a kérdésre nem válaszoltál.
Mellesleg fogalmad sincs, mennyit van a karomban a gyerek, és mennyit szopik. Mert kb. egész nap vagy cicin van, vagy én vagy férjem ringatjuk. És, mint írtam, már meghaladta a születési súlyát, folyamatosan gyarapszik, gyorsabban is, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva.
A hormonok biztosan tombolnak. De szerintem ez normális 11 nappal szülés után.
Váltsak gyerekorvost? Tudod, nálunk 2 gyerekorvos van a városban. Ebből az egyik nem ismert fel egy kétkilós daganatot egy 10 éves kislányban. Te melyiket választanád?
Egyébként ez a kérdés megoldódott, kellett egy kis megerősítés, hogy normális, ha majdnem egész nap cicin a gyerek. Csináljuk, mindenki nyugodt. Most tök más foglalkoztat minket, de ne aggódj, már beszéltem gyerekorvossal, szoptatási tanácsadóval, több nőgyógyásszal és egy nem is tudom milyen dokival (családi ismerős), és egyiknek sincs ötlete, hogy mi lehet a baj, viszont mindegyik várja, hogy visszajelezzek, ha kiderült valami. Hurrá.
Vannak gyerekek, akik kénytelenek tápszert kapni valamilyen okból. Nem tudom, miért kell folyton nekiugrani annak az anyának, aki erre kényszerül. Mindenki tudja, hogy az anyatej + cici a legjobb a babának. Mindenféle támadás nélkül is elég lelkiismeretfurdalása van a tápszert (is) használó anyáknak.
Mostanra a tejem beállt, most az az érzésem, hogy talán még sok is. Csak egyszer fejtem, akkor is csak azért, mert minden szoptatás közben becsalánosodom, és meg akartam nézni, hogy fejésnél is így van-e. Sajnos úgy néz ki, oxytocin-érzékeny lettem. Ez egy ritka rendellenesség, a szülészorvosom valaha tanult róla, de életében nem találkozott ilyen esettel. Ha rosszabbodik, lehet, hogy el kell választani a fiamat, mert pl. bele is fulladhatok egy szoptatásba. Nyugodtan kövezzetek meg, ha emiatt tápszeres lesz.
Egyébként köszönöm a hasznos válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!