Akik igény szerint szoptattok: mennyi idő volt, míg beállt a kellő tejmennyiség?
3 hetes a fiam, igény szerint szopizik, de sokszor ő is sír, ordít hogy még éhes, de semmi nem jön már, fej i sem tudok, mert mind kiszívja, s a két mellből eszik 50-70 grammot. Van mérlegünk, mérem mennyit evett, majd kipótolom tápszerrel.
A te babádnak is 50-et meg kéne ennie 1 hetesen ahoz hogy jól lakjon.
2 hetesen már 70-90 kéne megennie
3 hetesen 90-120 kéne enniük ezt mondta a háziorvos
Van amikor tud annyit szopizni hogy elég, de van amikor ki kell pótolnom
Én inkább szopi után adok 30-60 mili tápszert, de nem hagyom éhezni.
Mérd hogy mennyit eszik! Ha nincs baba mérleged, egy konyhai digitális mérleg is jó, tegyél rá egy tálcát, arra a babát. Szopi előtt mérd le, majd mindd két cicit szívja ki, s utánna megint mérd le, s meglátod mennyi tejed van!
Írd hogy egy nap mennyit eszik!
Egy nap, a súlyának az egy hatodát kéne megennie
Első, napi 5-6 litert iszom, és a szomszédság volt az utolsó a felsorolásban, nem véletlen. Kíváncsi voltam, hogy másoknál hogy működött a dolog, és ezzel rohadtul nem segítettél.
A többieknek köszönöm. Van mérlegünk, de eddig nem mértem, a védőnő kb. letiltott róla. Holnap elkezdem. Amúgy szerintem és férjem szerint is hízik, látszik rajta. Fejni fejhetnék, de egyelőre nincs hozzá erőm. De ha ez folytatódik, mindenképp összeszedem magam.
Egyébként most végre elaludt, elég intenzíven szopott most, biztos volt neki mit. Legalábbis a végén folyt a tej a szájából.
Na, akkor csak hízik, de attól lehet többet enne, oláne ha szopi után még forgatja a fejét hog cicit keres, meg a kezét teszi a szájába, és sír!
Akkor elég még 30 mili tápszer, de jól lakik, nem sír, s neked is könnyebb.
A tápszer sem ördögtől való:)
Én az első babával voltam így, a lánOm mindig sírt szopi után, pedig hízott, de ő még evett volna. Védőnő házi orvos nagyon szoptatás párti volt. Na mikor elegem lett, vettem tápszert recept nélkül, s szopi után kipótoltam. Ennek ellenére 9 hónapig szopizott.
Igaz 100 mikinél nem volt több tejem, hiába ette ittam bármit, s 2-3 hónaposan már 150-200-at evett volna, na akkor ha nem pótolom ki, lett volna sírás.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!