Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nektek is volt ismeretlen...

Mumusan kérdése:

Nektek is volt ismeretlen eredetű iszonyatos fájdalmatok szoptatás alatt?

Figyelt kérdés
2 hónapos a pici, és 6 hete iszonyatosan fáj a szoptatás, szúró, nyilaló fájdalommal főként a szája sarkánál. Orvos, tanácsadó látott minket, minden rendben. Mell laza, tej szépen ürül, csomó, gyulladás nincs, baba nyelve nincs lenőve. Sírva szoptatok, teljesen leizzadva.

2013. jún. 30. 09:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát nekem nem. Nekem csak az fáj, amikor beindul spontán a tejleado reflex és begörcsöl.

De fogalmam sincsen h ez mi lehet... kivül fáj a bör?? Vagy belül??

2013. jún. 30. 09:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Ó, igen. Annyi különbséggel, hogy nekem az elejétől fájt. Ráadásul kisfiam cicifüggő volt, egész nap -szó szerint- ràm kellett csatlakozniai. Gyűlöltem az egészet, férjem már a tápszereztette volna, de én megmakacsoltam magam. Fogalmam nincs miért, sose néztem le a tápszert, egyszerűen úgy voltam, amíg bírom, addig csinálom (sokat számított, hogy nem volt tápszer itthon, fejni meg időm nem volt). Csak 3 hónapos korában múlt el, de még mindig nagyon kell figyelnem, hogy kerül a mellbimbó a szájába. Még most is van, hogy fáj, pedig tudok mindent a helyes mellretételről, hála egy türelmes szoptatási tanácsadónak. Csak extra érzékeny úgy látszik + lapos mellbimbó, számít ez is ám.

Szóval ezzel a tapasztalattal mondom, kitartás, hihetetlen, de el fog múlni a fájdalom :)

Még fontos az is, hogy nincs szájpenésze esetleg a babádnak? Vagy neked vmi gombás fertőzésed? Attól is fájhat ám.

2013. jún. 30. 10:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem volt hasonló,csak nekem piros is volt a mellbimbóm,mintha gombás lett volna.
2013. jún. 30. 11:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálam is ez volt, de csak 3-4 hétig tartott az elviselhetetlen fájdalom. Szerintem nekem a mellbimbóm edződött hozzá, mert totál érzéketlen lett :)

Kitartás!

2013. jún. 30. 11:59
 5/7 A kérdező kommentje:

Nos akkor, remélem nekem is elmúlik majd. Köszi a bíztatást.

Belül fáj,nem a bőr.

2013. jún. 30. 12:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Megnézettem, se szájpenész se gomba.
2013. jún. 30. 12:45
 7/7 anonim ***** válasza:
4,5 hónapos koráig fájt a szoptatás, rengeteget sírtam miatt, úgy voltam vele, hogy inkább heti egy szülés, mint 3 óránként szoptatás. Vannak a szerencsések, akiknek strapabíró a melle, és vannak azok akiknek extra érzékeny. Sajnos mi ebbe a fajtába tartozunk, és engem pl az őrületbe kergettek a "szopatás nem fájhat ha helyesen van mellre téve a baba" írások. 3 hetes korától bimbóvédővel szoptattam, ami legalább enyhítette picit a fájdalmat, szerencsére őt egyáltalán nem zavarta meg, majd 4,5 hónaposan gondolt egyet, lekapta, 1-2 napig még érzékeny volt picit, majd 13 hónapos koráig gyönyörűen, mindenféle gond és fájdalom nélkül szopizott. Uh kitartást!
2013. jún. 30. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!