Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki csak egy mellből szoptat,...

Aki csak egy mellből szoptat, annak mennyi idő kell egy evés után, hogy újra legyen benne tejcsi?

Figyelt kérdés

Hány óránként szopizik a babátok?

Ha csak rángatja a cicit, és sír az azt jelenti, hogy nincs benne?

2009. okt. 13. 11:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Valószínű hogy azért sír a cicin mert nem annyi jön amennyi neki kellene!Próbáld meg pótolni valamivel!Én is egy mellből szoptattam, hál istennek nem volt ilyen problémám, de ha kevés neki akkor pótold!Ugyan úgy 3-4 óránként evett a lányom, és annyi idő bőven elég volt a termeléshez.Sőt még fejtem is!
2009. okt. 13. 11:22
 2/6 anonim ***** válasza:
3 nónapos múlt a lánykám, ált. egy mellből szopik, kb. 3 óránként, de van, hogy 2. (Ha alszik, akkor meg több is lehet.) Legtöbbször a következő szopásig megtelik, tehát ez mellenként 4, vagy 6 óra (6 óra alatt mindig lesz benne elég). Ha úgy érzed, hogy nem elég neki, akkor kínáld fel a másikat is, majd a következő szopinál az utoljra kiürítettel kezd, és hamar utoléri a tejtermelés a megnövekedett igényt.
2009. okt. 13. 11:25
 3/6 anonim ***** válasza:
második vagyok: én a pótlást csak a legvégső esetben tenném, ha a két melles szoptatás nem válik be. Az anyatej a legjobb nekik (bár nem írtad, hogy mennyi idős).
2009. okt. 13. 11:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Én mindenhogy próbálkoztam a fiammal, de csak nem volt hajlandó csak az egyik mellemből enni.

A másikat fejtem (alig jött belőle) hónapokig és minden egyes etetésnél arra tettem először de szegény 30 ml-t tudott enni belőle.

Szóval maradt az egy mell. És 5 hóig csak anyatejes volt, 5 hós korában már annyira megnőtt az igénye meg szerintem ilyen fejlődési ugrása is lehetett, hogy napi! 13-14 szer szopott!!!! Mert ugye az az egy mell amit "használt" nem tudta úgy utolérni magát hogy elég termelődjön benne.

Mivel így aludni se tudtam szinte egyáltalán, egyre jobban kimerültem, kifáradtam, így estére HA-s tápszer pótlást adtam neki. Na attól átaludta majdnem az egész éjszakát és a cicinek is volt ideje elég tejet termelni.

Végül 1 éves koráig szopott.

Szóval végülis 1 mellből is megoldható csak macerásabb...

Mi elejétől fogva 2-2.5 óránként szopiztunk, még 3-4 hósan is (épp ezért mert csak egy mell állt rendelkezésre).

2009. okt. 13. 11:40
 5/6 A kérdező kommentje:
2 hónapos a kislányom, és már az ég világon mindenen túl vagyok ami a tejszaporítást illeti! Én is anyatej párti vagyok, és már lelkiismereti kérdést csinálok a szoptatásból! Nagyon szeretném min. 1éves koráig szoptatni, de nagyon úgy néz ki, nem lesz elég.Már kapott tápszet, de nem eszik abból sem csak min. 60ml-t.Éjjel viszont szopizik mert 4-5 óra elteltével nekem is lesz benne újra.Csak napközben 1-2 evés és este nehézkes!A másik cicibe nagyon kevés van, és nem is kell neki, pedig mindig rá teszem!Sőt azt még fejtem is, de hiába.
2009. okt. 13. 11:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Ugyanez nekem is...este nehéz...a bal cicimbe meg alig van
2009. okt. 13. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!