Kevés a tejem, lehet azért mert császárral szültem 6 napja?
tedd sürün cicire bőséges folyadék tápszert ne adj neki
ha adsz csak kávéspohárbol
A császár önmagában nem indokolja, hogy kevés a tejed. Nekem például semmi problémát nem okozott, ugyanúgy tudtam szoptatni, mint a természetes szülésem után.
Próbáld többször mellre tenni!
Biztos, hogy kevés? Mert eleinte én is mindig azt gondoltam, aztán mikor egy hét múlva mértük a babát, kiderült, hogy bőven elég volt :).
De ha szeretnéd szaporítani, akkor fejjél, igyál sokat, én még ittam teát, meg szedtem homeós bogyókat is.
Nekem császár után csak az 5. napon indult be annyira a tejem, hogy már nem kellett pótlás.
Kitartást, és boldog babázást kívánok!
Nekem is nagyon fájt az elején. Nekem szinte egész nap cicin volt az első pár napban (hétben), mindig mellre tettem mikor sírt.
Jól be is indult.
Elvileg nem kéne nagyon fájnia - hacsak nem sebes már vagy rosszul kapja be (vagy neadjisten le van nőne a nyelve). Kiázni sem kéne, ha alszik rajta. De kell egy-két hét, amíg hozzászokik majd a melled az újfajta igénybevételhez (kitartás, a fogaknál majd ugyanez lesz.)
Az a jó technika, hogy ha kinyitja nagyra a száját, amilyen mélyre csak tudod, belenyomod a cicidet úgy, hogy a mellbimbó udvarából is csak a lehető legkevesebb látszódjon ki. (Nem fog megfulladni.:)) Ha sebes a cicid vagy akár megelőzésképpen, kenegesd erre való krémmel, pl. Garmasten (de lehet többfélét kapni). Ha túl nagynak/kicsinek/laposnak gondolod a mellbimbód a szoptatáshoz vagy nem bírod, kipróbálhatod a bimbóvédővel való szoptatást is.
Ismeretterjesztés a témában: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!