Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy csináljam, hogy jó...

Hogy csináljam, hogy jó legyen? 4 hetes a kisfiam. Víz vagy sűrű szopi?

Figyelt kérdés

Tegnap óránként cicizett, gondolom a meleg miatt. De este olyan hasfájása volt, hogy 2 órán át üvöltött, semmi nem használt.

Éjjel alszik szépen, tegnap este 10-től pl most hajnal 5-ig. Nappal eddig 2 óránként szopizik. Ma nem tettem óránként cicire, délelött 2 óránként evett,majd déltől aludt, 3-kor már ébresztettem, szopizott és aludt tovább. 2 etetés között egész nap vízzel kínáltam, kb 80-90 ml-t ivott meg ma.

Viszont lehet így kevesebbet szopizik? Vagy nem? Ti hogy csináljátok?

2013. jún. 18. 22:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
elileg szoptatás mellett nem kell vizzel kinálni mert a tej eleje viz. Mindenesetre kérdezd meg a védőnőt ö mit ajánl.
2013. jún. 18. 22:41
 2/11 anonim ***** válasza:
8%
Nincs igaza az elsőnek. Ilyen nagy melegben kell neki a víz! A tej nem szomjoltó! Lehet, hogy a két óránkénti szopás is sok neki, azért fáj a hasa. Négy hetesen már elég lenne neki 3 óránként szopni. A kicsi gyomra ilyen rövid idő alatt nem tudja feldolgozni amit szopott. Ettől nem lesz kevesebb tejed,
2013. jún. 18. 22:46
 3/11 anonim ***** válasza:
62%
mégis rengeteg anya nem ad vizet a szopi mellé még ilyen melegben sem. szerintem az sem nagy baj ha adsz és az sem ha nem. Hallgass az anyai ösztönödre. vagy ha ugy látod jobb neki ha kap vizet adj neki.
2013. jún. 18. 22:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az anyatej eleve nagy százalékban víz, az első tej(ami szopikor először ürül) főleg "vizes". Ezért sűrű szoptatás mellett nem kell más folyadék, max. extrém melegben(de ez még nem az).

NIncs olyan, hogy mekkora babának hányszor szabad szopnia! Olyan van, hogy figyelni kell a mellek váltásának ritmusára. Ha két órán belül kér újra mellet, akkor azt add, amelyikből előtte befejezte(így nem mindig csak a híg, laktózdús első tejhez jut hozzá).

2013. jún. 18. 22:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az anyatej szomjolto. Aki igeny szerint szoptat, annak nem is kell aggodnia. En nem adtam kanikukaban vizet az 5 hos babamnak sem, nem is fogadta el, tokeletes volt az anyatej, annal jobb nem is kell. Nem en talaltam ki, ez egy teny, illetve a WHO (Egeszsegugyi Vilagszervezet) is ezt javasolja. Nem lesz baja a viztol, de teny, hogy kevesebbet szopizgat emiatt. Minel gyakrabban szoptatod, annal tobb tejedlesz es alkalmazkodik a babad igenyeihez, szervezetehez, amikor szomjasabb, akkorvizesebb lesz, amikor enne, taplalobb.
2013. jún. 18. 23:45
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor figyelem a babám. A két óránkénti szopinál nem volt hasfájása, első babám is így evett és éjjel meg aludt, csak az elsőnél ősz-tél volt ez az időszak, így új nekem ez a melegben való szoptatás.

A köszi mégegyszer!

2013. jún. 19. 02:43
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia! Mindhárom lányom nyári baba, vizet nem kaptak a hozzátáplálásig, 6- 8 hónapig. Az anyatej igenis szomjoltó.

Volt, hogy 10 percenként tettem őket mellre ebben a melegben, ebben a korban.

2013. jún. 19. 06:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Ilyen pici korban, (a hozzátáplálásig, ami ideális esetben 6 hónap) mivel csak anyatejes bőven elég, sűrűn kell mellre rakni.
2013. jún. 19. 07:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Én is csak szoptatom, ill. szoptattam a babáimat ilyen melegben. A kislányom is nagyon sűrűn volt és van cicin, és nem fáj a hasa. Lehet, hogy a te babád szervezete nem úgy dolgozza fel a tejet ezért nem jó neki a sűrű szopi. Minden baba más. A kutacsa ne legyen nagyon behorpadva, ill. Ha aluszékony az sem jó jel. Ha úgy érzed, hogy szomjas, vagy netán kicsit kiszáradt akkor persze itasd meg, de sztem 2 óránkénti szopinál erre kevés az esély.

Hidd el, eszre fogod venni, ha kiszárad.

2013. jún. 19. 09:32
 10/11 anonim ***** válasza:

Én adok neki babavizet, vagy gyengére főzött teát. Anyósom javasolta, mert hisz szomjasak a babák is ilyen melegben. Csak minden nap frisset adj neki. Mondtam a védőnőnek, hogy szopi mellett adok neki teát is, és azt mondta, hogy evés után nem gond. Csak ne menjen az kajamennyiség rovására. Ja és tejem van bőven.

De azt nem értem, miért ébresztetted? Nem igény szerint szopiztatod?

Szerintem 80-90 ml nem gond egész napra. Sokszor megiszik ennyit az én fiam is napközben, mégis szépen fejlődik.

2013. jún. 22. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!