Mi lehet ez? Begyulladt volna a mellem?
5 hónapja szoptatok,igény szerinte.Már beállt a kereslet-kínálat.Reggel mégis arra ébredtem,hogy nagyon fáj a bal mellem és öklömnyi duzzanat van benne.Abból szoptatom azóta a babám,de nem ment lentebb a duzzanat.Hiába fejem,egy csepp sem jön,de nagyon fáj a csomó.Már masszíroztam is,de majd kiugrott a szemem,úgy fájt.
Nem piros,nem meleg,semmi más panaszom nincs.Mit tudnék vele csinálni,hogy elmúljon?Sose volt még ilyen!
Köszönöm a válaszokat!
Tejcsatorna elzáródásod van, nem lesz gond, szépen el fog múlni, elő fordul, mindegy hány hónapos a baba.
Amit még csinálj:
minden szopi előtt melegen borogasd. (Én úgy szoktam, hogy egy jól záródó henger alakú befőttes üvegbe teszek olyan forró vizet, amit még elvisel a bőröm, és azt görgetem a fájó helyen ide-oda 5 percig.) Aztán próbáld olyan pozícióban szoptatni a babát, hogy az álla legyen a csomó felé, mert az álla irányában szív a legerősebben. Minden szopit a fájó mellel kezdj, ha nem kér többet a baba, akkor a másikból fejhetsz, hogy ne telítődjön túl.
Szopi közben ha van szabad kezed, a bimbó irányába simítsd a csomós részt és olyan erős nyomást gyakorolj rá, amennyit a fájdalomküszöböd elvisel.
Ha a baba még hajlandó hátán fekve szopizni, akkor az a legjobb, ha hanyatt fekteted a franciaágyon, fölé térdelsz, a melled így segíti a gravitáció is.
A szopik közben ismételd a borgatást fejéssel kombinálva.
Kb. fél nap alatt kimegy a csomó, egy-két napig még fájhat a helye.
Hajrá és nem lesz gond!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!! :)
Aranyos vagy,hogy segítettél.Megnyugodtam,hogy akkor
nem lesz gond.Megyek akkor teszek rá meleg vizes palackot.
Úgy megijedtem,hogy nem lesz tejem...:(
De akkor elmúlik.
Köszönöm még egyszer!!!
Legyen szép napod! :)
Még annyit tennék hozzá első válaszoló tanácsához, hogy ha jó a védőnőd, érdemes felhívni és elugrani hozzá vagy megkérni hogy kanyarodjon felétek. Nekem ő masszírozta ki anno, mert én magamnak nem tudtam, annyira fájt. Neki, amúgy is inkább kézre áll, meg ugye jobban meg is tudja nyomni.
Nagyon szar érzés, sajnos nekem is volt, úgyhogy együttérzésem.
Köszönöm neked is!
Hál istennek már elmúlt! :)
Legalább mostmár tudni fogom,hogy mi ez
és mit csináljak vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!