Ti megengednétek hogy a férjetek beleszoljon a szoptatásba?
Igen, engedem.
Szerintem apának is lehet véleménye és beleszólása, hogy anyuka például 1 éves korig akar szoptatni, vagy óvodáskorig.
Mondjuk mi egyetértünk, hogy az 1 év a normális.
De teljesen megértenék egy olyan apukát, akinek a felesége a 3 éves gyerekét a játszótéren szoptatja, hogy ebbe beleszól és kínosnak tartja. Ez csak egy példa, ez jutott eszembe.
Érdekesek a válaszok. Én nem engedném, hogy beleszóljon, ha csak nem egy szakorvos vagy hasonló. Az én férjem nem bújta a szak cikkeket, nem böngészte a La leche liga oldalát, nem ő fordult szoptatási tanácsadóhoz, stb. Ezeket mind én tettem meg, én rendelkeztem megfelelő tudással. Az elején volt, hogy be akart szólni, nagyon nyomatékosan kért néhány dologra, amiben nem volt igaza, ha akkor hallgatok rá, akkor 1 hónap után biztos, hogy tápszeres lesz a baba. Én követtem azt a taktikát, amit kigondoltam a megszerzett tudásom alapján, így sikerült 20 hónapig szoptatnom. Csak az elején szólt bele párszor, aztán látta, hogy igazam van és milyen szépen fejlődik a baba, így végleg rám hagyta a dolgokat, nemcsak a szoptatás témában, hanem mindenben, ami a baba körüli dolgokat illeti. Nem kisárkánykodtam az igazamat, hanem szép lassan látta a gyakorlatban, hogy ebben inkább én mozgok otthonosabban.
Ez tényleg attól függ, ki ért hozzá jobban.
Nekünk tápszeres lett,egyszerűen nem birta a mellem,kisebesedett,sehogy nem volt jó.
Beleszólt,ráébresztett hogy nem attól leszek jó anya,hogy 3 évesen is belőlem szopizik a gyerek.
Kellett az ő támogatása,észheztéritése,hogy ne akarjam görcsösen a szoptatást.
Tápszeres lett,éjjel tudtunk felváltva kelni hozzá,onanntól rendben volt minden.
Én nem tudom, hogy ebben mi beleszólni való van.
Én vagyok az anya, nekem van mellem, anyatejem, amiből táplálni tudom a gyerekünket. Én érzem, hogy kényelmes, hogy a jó, ő ebből nem igazán érez semmit, csak látja. És nyilván ha egyszer elment a tej, akkor tovább nem lehet szoptatni, mert nincs mivel. Éppen ezért nem értem, hogy mibe kéne beleszólnia?
Utolsó én nem ilyenre gondoltam.
Hogy akar-e szoptatni az anya vagy nem.
Hanem ha szoptat, akkor hogyan kéne csinálni, hányszor egy nap, meg meddig. És ebbe nem hiszem, hogy van mibe beleszólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!