Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti megengednétek hogy a...

Ti megengednétek hogy a férjetek beleszoljon a szoptatásba?

Figyelt kérdés
hogyan kellene csinálni hányszor és hány (honapos éves korig szoptathatod)
2013. jún. 12. 15:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
40%

Igen, engedem.

Szerintem apának is lehet véleménye és beleszólása, hogy anyuka például 1 éves korig akar szoptatni, vagy óvodáskorig.

Mondjuk mi egyetértünk, hogy az 1 év a normális.

De teljesen megértenék egy olyan apukát, akinek a felesége a 3 éves gyerekét a játszótéren szoptatja, hogy ebbe beleszól és kínosnak tartja. Ez csak egy példa, ez jutott eszembe.

2013. jún. 12. 16:06
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

Érdekesek a válaszok. Én nem engedném, hogy beleszóljon, ha csak nem egy szakorvos vagy hasonló. Az én férjem nem bújta a szak cikkeket, nem böngészte a La leche liga oldalát, nem ő fordult szoptatási tanácsadóhoz, stb. Ezeket mind én tettem meg, én rendelkeztem megfelelő tudással. Az elején volt, hogy be akart szólni, nagyon nyomatékosan kért néhány dologra, amiben nem volt igaza, ha akkor hallgatok rá, akkor 1 hónap után biztos, hogy tápszeres lesz a baba. Én követtem azt a taktikát, amit kigondoltam a megszerzett tudásom alapján, így sikerült 20 hónapig szoptatnom. Csak az elején szólt bele párszor, aztán látta, hogy igazam van és milyen szépen fejlődik a baba, így végleg rám hagyta a dolgokat, nemcsak a szoptatás témában, hanem mindenben, ami a baba körüli dolgokat illeti. Nem kisárkánykodtam az igazamat, hanem szép lassan látta a gyakorlatban, hogy ebben inkább én mozgok otthonosabban.

Ez tényleg attól függ, ki ért hozzá jobban.

2013. jún. 12. 16:08
 13/21 anonim ***** válasza:
Bocsánat már tudom hogy nem szabad visszakérdezni de ha fordítva lennétek tehát apa erőltetné de nektek nem menne vmiért vagy nem tartanátok olyan fontosnak pl. hogy 6 hóig csak anyatejet kapjon és utána 1 évig szopjon? Hanem mondjuk hamarabb etetnétek, vagy felhagynátok a szoptatással mondjuk 4 hónaposan (ezek csak példák) akkor is ennyire úgy gondolnátok hogy szóljon csak bele? Tehát mondjuk ő csak erőltetné tovább. (és nem pedig az lenne hogy te akarod neki meg mindegy vagy nem fontos).
2013. jún. 12. 16:09
 14/21 anonim ***** válasza:
64%

Nekünk tápszeres lett,egyszerűen nem birta a mellem,kisebesedett,sehogy nem volt jó.

Beleszólt,ráébresztett hogy nem attól leszek jó anya,hogy 3 évesen is belőlem szopizik a gyerek.

Kellett az ő támogatása,észheztéritése,hogy ne akarjam görcsösen a szoptatást.

Tápszeres lett,éjjel tudtunk felváltva kelni hozzá,onanntól rendben volt minden.

2013. jún. 12. 16:14
 15/21 anonim ***** válasza:
73%

Én nem tudom, hogy ebben mi beleszólni való van.

Én vagyok az anya, nekem van mellem, anyatejem, amiből táplálni tudom a gyerekünket. Én érzem, hogy kényelmes, hogy a jó, ő ebből nem igazán érez semmit, csak látja. És nyilván ha egyszer elment a tej, akkor tovább nem lehet szoptatni, mert nincs mivel. Éppen ezért nem értem, hogy mibe kéne beleszólnia?

2013. jún. 12. 18:31
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó az egyik barátnőm még csak 4 hónapos terhes volt amikor kijelentette, hogy ő nem fog szoptatni. Én nem szóltam de az apa helyébe igenis szóltam volna, hisz az én gyerekem is. Attól, hogy a nőnek van melle még nem csak az ő gyereke.
2013. jún. 12. 18:36
 17/21 anonim ***** válasza:

Utolsó én nem ilyenre gondoltam.

Hogy akar-e szoptatni az anya vagy nem.

Hanem ha szoptat, akkor hogyan kéne csinálni, hányszor egy nap, meg meddig. És ebbe nem hiszem, hogy van mibe beleszólni.

2013. jún. 12. 18:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem természetes, hogy lehet szava. Mondjuk én a saját férjemből indulok ki, aki igenis utánaolvas, tanul, és csak utána alkot véleményt dolgokról. Pontosan annyit tud a gyermekgondozásról, mint én. Ha felmerül egy kérdés órákat, de ha nehéz a téma, napokat tölt utánajárással. Egyetlen orvosi konzultációt sem hagyott még ki. Szerintem ilyen férfinak érdemes adni a szavára. Aki minden tudás nélkül belekotyog, természetesen nem.
2013. jún. 13. 07:24
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem egy normális kapcsolatban, ahol együtt vállalták a gyereket, ebben is meg kell tudni egyezni. Ha akkora nézetbeli különbség van, hogy egyikőtök csak 2 hónapig, a másik meg óvodáig akarja, ott dűlőre kéne azért jutni, mondjuk megbeszélni a gyerekorvossal, mit gondol. Nálunk nem volt ezzel gond, egyetértettünk. Amikor úgy alakult, hogy a lányom nem szopott többet, próbálkoztam egy darabig, de semmi eredmény, akkor is támogatott a férjem, nem erősködött. Abba soha nem szólt bele, hogy hogyan, és hányszor, vicces is lett volna azért lássuk be.:) Megegyeztünk még szülés előtt, hogy igény szerint szeretnék szoptatni, de szerencsémre ez nem óránkénti szoptatást jelentett, hanem 3-4 óránkéntit. Amikor nem szopott többet, kapott tápszert, és nem voltam rossz anyának beállítva emiatt soha.
2013. jún. 14. 09:32
 20/21 anonim ***** válasza:
Arról meg nem beszélve, hogy körülbelül mindenki, akit ismersz beleszól a szoptatásba, még az is, akit nem ismersz. Ha igény szerint, az a baj, ha nem, akkor az. Ha tápszeres lesz az a baj, ha sokáig szoptatsz, akkor az. Csak nézz itt körül! Akkor már inkább a férjed, mint a szomszéd, nem?:)
2013. jún. 14. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!