Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nézik le azokat a...

Miért nézik le azokat a nőket, akik nemtudnak/tudtak szoptatni?

Figyelt kérdés
6hónapja szültem a kisfiamat császárral. 2. nap hozták nekem először szoptatni, nem volt egy csepp tejem sem. Kb.5. nap megjött kinkeservesen, gyűrtem, fejtem, mindent csináltam vele. Igy jött össze napi(!!!) 50-60ml. Minden áldott nap fejtem kb.8 alkalommal (a babám nem akarta szivni, orditott közben), de igy is napról-napra kevesebb lett. Egy pokol volt az életem, begyulladt a mellem, közben fejtem. Ez ment kb. egy hónapig. Utána feladtam és lett belőlem egy kiegyensúlyozott anyuka. Még mindig megkérdik, hogy szoptatok-e, és undorral néznek rám, amikor azt mondom, nem. Az emberek annyira gonoszak, én meg egy ilyen kérdés után napokig egy rakás sz*rnak érzem magam, elveszik minden önbizalmam és azt gondolom magamról, hogy rossz anya vagyok.
2013. jún. 3. 21:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%
Én azokat nezem le köpném le akik meg se probaljak mert fontosabc a cicije minthogy szoptassoo
2013. jún. 4. 06:25
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Együtt érzek veled Kérdező! Én 3 hónapig fejtem kínkeservesen napi 8szor, az utolsó hetekben már ki kellett egészíteni tápszerrel, közben meg én terhesség végére toxémiás lettem, meg lett egy jó kis magasvérnyomásom, és írtak gyógyszert ami miatt abba kellett hagynom. Ekkor én már nagyon rosszul voltam, szédültem, fájt a fejem, szikralátásom volt, többször elájultam. A gyógyszer szerencsére teljesen helyretett. Mégis volt aki a szemembe vágta, hogy ő inkább szenvedett volna minthogy abbahagyja a fejést. Hát, bocs, azt a gyereket fel is kell nevelni valahogy. Én se így terveztem, de ez van, el kell fogadni, és ne foglalkozz mások véleményével! Attól hogy nem szoptatsz, Te igenis JÓ ANYA vagy!
2013. jún. 4. 09:15
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

É szoptatok, és sosem néztem le aki nem tud! De sokan, már a segíteni akarást is bántásnak veszik, és ebből vannak a konfliktusok!

Nem egyszer megkaptam, ha szoptatós kérdésre válaszoltam, hogy szuperanya, meg persze mert én tudok...... Higyjétek el, hogy csak a jószándék beszél a legtöbb "szoptatós"anyából!

Én is tápszeren nőttem fel, egészséges vagyok!

Azt viszont nagyon utálom, aki beszólogat csak azért mert szoptatok, ő meg nem tud!

2013. jún. 4. 09:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen emberek sajnos. Ismerősöm nekem is a who ajánlásokat dörgöli folyton az orrom alá, holott viszonylag sokáig szoptattam is, jó nem 3 évig. Nem veszi észre magát, h milyen bunkó.
2013. jún. 4. 10:51
 15/15 anonim ***** válasza:
nyugi, ezekkel nem kell foglalkozni...én ugyan csak szoptatok, igaz még csak 7 hetes a kiscsaj, de hálás vagyok ennyiért is, ott a tápszer a spájzban, ami megnyugtat és nem is lenne bajom, ha hozzá kellene nyúlni, persze előtte próbálkoznék azért. Nekem szülés után a 6.-7, napon még mindig előtejem volt csak, utána indult be, addig kapott tápszeres kiegészítést, első baba. A kórházban gyötörtem magam a mellszívóval, aztán meg itthon, szerintem az a titka, legalábbis nálam, hogy szopizott, utána éhes maradt (és persze sírt, nem ám majd csöndben marad és max 1 óra múlva megint kért volna), kapott tápit (de a "hivatalos" ajánlásoknak megfelelő adagot, nem annyit, hogy degeszre tömje magát), és addig én fejtem - az is majdnem olyan, mintha szopizott volna. Így pár nap alatt elfelejthettük a tápit, viszont cserébe hasfájós lett :( Voltak napok amikor azon agyaltam, jobb lenne neki ha nem szenvedne és tápot kapna..aztán lassan jobb lett, mire végigpróbáltunk minden csodaszert. Na, szóval sztem mindenki csinálja úgy, ahogy neki jól esik, szerintem az anya pszichés jólléte is nagyon fontos, azt is megérzi a baba! Persze bennem is megvan, hogy anyum, nagyim se tudott 3 hónapnál több ideig szoptatni, mégis megvagyunk :) sőt, tesóm, amint hallottam, 4 hónapos korától a bolti zacskóstejet kapta, én még tápos voltam (80-as évek)
2013. jún. 4. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!