Tudni fogom majd a gyermekem szoptatni vagy azt sem bírom majd elviselni?
Egy kolléganőm terhesen mesélte, hogy neki a szoptatás gondolata elég taszító. Meglett a baba, simán szoptatta, mesélte szülés után, hogy teljesen természetes lett..
Ne parázz ezen, szülés után meglátod, lehet hogy simán szoptatsz majd sokáig.
Teljesen más, ha a baba ér hozzá!
Egyébként én sem nagyon szerettem, ha cicizett a férjem, de a szoptatást imádtam, annyira intim és meghitt dolog a babáddal, nagyon klassz.
Aztán 9 hónap után köszönte szépen a lányom, nem akart tovább szopizni, nagyon sajnáltam. De azóta méginkább nem szeretem ha a férjem piszkálódik velük :(
Ha csak pocakosan érzed így, az érthető, ilyenkor a cici érzékenyebb lesz és megesik, hogy nem esik jól, ha a párod hozzáér. Ha egyébként is ilyen érzéseid vannak, az is rendben van, de akkor érdemes lehet tudatosítani magadban, hogy valószínűleg ilyen típus vagy, és ez esetleg a szopira is kihathat.
Persze ez nem azt jelenti, hogy ne tudnád majd elviselni, sőt. Ha nagyon szeretnél szoptatni, akkor biztosan törekedni fogsz rá, hogy az esetleg előforduló kellemetlenségeket is sikeresen átvészeld. A szülés utáni testi és lelki változások nagyon sokat változtatnak az emberen, szóval előre semmiképp ne félj tőle, inkább arra trenírozd magad, hogy erős és ügyes leszel, menni fog a dolog. :)
De ha mégis fájna majd vagy rossz érzéseid lennének, szerintem mindenképp keress fel szoptatási szakembert, lehetőleg még mielőtt úgy döntenél, hogy elég volt. Ők egy sor olyan "trükköt" ismernek, amivel könnyebbé és kellemesebbé tehetjük a szoptatást, úgyhogy bátran keresd őket szükség esetén! Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!