Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy is van ez az igény...

Hogy is van ez az igény szerinti szoptatás?

Figyelt kérdés
Úgy értem mi az idő amit ki kell várni, hogy azért ne fájjon a pici hasa? És, hogy lehet így programot szervezni, vagy hosszabb időre elmenni otthonról (babával gondolom)?Mert így sűrűbben eszik, hisz többször eszik eveset.Vagy rosszul gondolom?7 hetes a kislányom, és most kezdtem igény szerint adni neki, hogy több legyen a tejem. De így most nem eszik egy evésre annyit.Hogy kell jól csinálni?
2009. okt. 4. 13:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hát akkor adsz neki ha kér. Nem várod ki a 3 órát. 7 hetessel még hosszabb programot ne szervezz, mert kiszámíthatatlan.
2009. okt. 4. 14:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Én próbáltam igény szerint,de úgy teljesen felborult a napunk és lehet,hogy lehurrognak érte,de a babám állandóan a cicimen lógott,szívott 50-60 g-ot,aztán elaludt.Semmit nem tudtam csinálni,pedig van egy hatévesen,akit szintén nagyon szeretek.Én nem hagyom,hogy elaludjon és próbálom tartani a két-három órát.Ha előbb nyűgösködik,akkor foglalkozok,játszok vele,ilyenkor nagyokat mosolyog,vagy kiviszem sétálni.Etetésre olyan éhes,hogy kiszívja a többet is.Ja és tejszaporításra fejhetsz is közben egyet.Ja és van egy jó szopis tea recept,itt olvastam a fórumon:2 teáskanál görögszénamagot beáztatsz 4 dl hideg vízbe,majd öt percig forralod,rögtön leszűröd.Majd 2 teáskanál csalán és 2 teáskanál kecskeruta leforrázva 7 dl vízben,hozzászűröd a görögszénamaghoz és ezt fogyasztod.Nekem nagyon bejött.1000 Ft volt összesen.Remélem segítettem.
2009. okt. 4. 15:49
 3/11 anonim ***** válasza:

én igény szerint szoptattam és nem borult fel a napunk....

úgy szoptass ahogy jónak látod és szerintem ahogy a babád kívánja...mi is akkor eszünk ha éhesek vagyunk, nem?..........

2009. okt. 4. 16:05
 4/11 anonim ***** válasza:

Én igény szerint szoptatok szerintem.

Többnyire akkor, amikor kér a lányom. Kivéve, amikor 50-60 grammokat evett óránként, akkor besokalltam 3 nap után és a korábbi 3 órás rendet 4 órásra cseréltem. (a 3 órát a lányom beállította)

Most megint kicsit gyakrabban eszik, de szerintem ez volt a növekedési ugrás (700 gr egy hónap alatt).

Az igény szerint adás jó a tejszaporításra is. De azt ne engedd, hogy teljesen a fejedre nőjön, könnyen egész napos szopizásba csaphat át a dolog.

HA a baba beállítja az időtartamokat, könnyebben el lehet vele menni bárhová.

Nekem ez 2,5-3 hós korától megy, előtte fogtam a fagyasztóból a tejemet, felengedtem és termoszban hurcoltam magammal, mert az mégsem járja, hogy 3 óránként 1,5 órát szopizzon a gyerek a kórházi váróban. Mert nekem ilyen sokáig evett.

Szerintem jól csinálod, csak légy résen, nem mindenkinek jó az igény szerinti szoptatás.

2009. okt. 4. 17:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyjából igenis van napirendre szüksége egy kisbabának. Nem mondom, hogy óramű pontossággal kell haladni, de én minimum két órát mindig vártam két szoptatás között. Az én kislányom egyébként nagyon hamar ráállt a háromóránkénti evésre, és kb. három hónapos koráig a két szopi közötti időt átaludta. Egy ilyen pici babával még ne nagyon szervezz hosszabb programot.
2009. okt. 4. 19:56
 6/11 anonim ***** válasza:

Én igény szerint szoptatom. Most 3 hónapos és nagyjábol minden nap ugyanakkor eszik. Egy idő után kialakítja a saját ritmusát. Ha én esténként megvárnám a 3 órát,akkor szegénykém éhezne. Jobb az igény szerinti szoptatás, mert más a tej reggel és este. Ha mi messzebb megyünk, vagy hosszabb időre, akkor mindig autóval megyünk és ott megetetem.

Amikor nekem kellett orvoshoz mennem,akkor behítak soron kívül, tekintettel voltak a kislányomra , és ez a normális. Szerintem.

2009. okt. 4. 21:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha a lányomat 2 órán belül etettem, mindig fájt a hasa és sokat bukott, ill míg ki nem jött a büfi sírdogált. Szóval nálunk itt megbukott, hogy minden nyekkre mellre tegyem. A két órákat ki kellett várnom, lefoglaltam, játszottam vele, így nem volt gond. Aztán beállt magától 3 órára, majd 4-re egy ideig, aztán megint 3-ra, de akkor már átaludta az éjszakát. 1 hónapja éjjel is felkel szopizni az aktuális "bajai" miatt (fogzás, mozgás, nátha).

Figyeld a kislányodat, hogy mikor mennyit eszik, kibírná-e a hosszabb időt, jó-e neked, hogy sokszor mellen van stb. Az igény szerinti szoptatás tőled is függ. Van aki minden kis sírásra mellre teszi a babát és egyáltalán nem megterhelő neki, van aki igyekszik napirendet kialakítani. Teljesen baba és anyafüggő. Tudom nem sokat segítettem, de minidg úgy jó, ahogy te gondolod, ahogy te csinálod.

2009. okt. 5. 08:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Bocs, de az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy minden alkalommal ,ha hangot ad ki, akkor mellre kell tenni. A babám 3 hónapos é smár teljesen kialakult, hogy mikor eszik. Nappal 3 vagy 4 óránként este 1,5 áránként. Egy anya tudja, hogy mikor éhes, fáj a hasa,vagy mikor csak szeretetre van szüksége. Mindegyiknél más a hangja.Én nem azért várom ki a 3 órát, mert nehezemre esik etetni, hanem mert nem éhes. Teljesen kialakult a napirendja,az éjszakát átalussza, csak 1 szer kel fel enni, minden éjjel pontosan fél3kor. Nálunk ez bevált.
2009. okt. 5. 10:06
 9/11 anonim ***** válasza:
Én igény szerint szoptatok, azaz amikor éhes és enni kér. Ez általában 3 óránként, de van mikor 2 órára, de van hogy 5 óra múlva kér enni. Olyan távot tervezek, hogy kb 2-3 óra alatt oda érjünk ahova indultunk, vagy ez idő alatt oda-vissza megjárjuk. De volt olyan, hogy nem értünk haza időben, bementem egy léocsőházba, felmentem néhány emeletet, és ott a lápcsőn ülve meszoptattam.
2009. okt. 5. 17:43
 10/11 anonim ***** válasza:
17:43-as vagyok. Úgy tudom, hogy 1-1,5 óra alatt ürül ki a baba pocija, így ezt az időt kell kivárni, hogy a friss tejcsi ne keveredjen a félig emésztett tejcsivel, mert ettől fájhat a pocija.
2009. okt. 5. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!