Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti adtok vizet ilyen melegben,...

Ti adtok vizet ilyen melegben, vagy nyáron a kizárólag szoptatott babátoknak?

Figyelt kérdés
2013. máj. 20. 08:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként inkább legyek ennyire korlátolt mint most vagyok (én nem érzem magam annak, sőőőőt:) Szégyelld magad!!!!!!
2013. máj. 22. 09:46
 22/26 xStefix ***** válasza:

A víz nem egészségtelen, de szükségtelen, felesleges a babáknak. Sőt. Az anyatej jóval többet tud, mint a víz, vagyis a víz nem tud annyit, mint az anyatej.

Az anyatejes bélflóra nagyon speciális: pl. jótékony laktobacillusokat tartalmaz, sajátos kémhatást hoz létre az emésztőrendszerben (kicsit lúgosabb, mint azoké a babáké, akik bármi mást kapnak az anyatej mellé - és ekkor még ez a megfelelő), a nyálkahártyákon különleges sIgA-tartalmú védőréteget alakít ki, ami véd a kórokozók ellen, stb. Az anyatej az egyetlen anyag, ami ilyen közeget tud létrehozni és fenn is tartja azt.

Minden más folyadék vagy szilárd étel (víz, tea, tápszer is), amivel a baba érintkezik, azonnal elkezdi megváltoztatni ezt a belső közeget, aminek hosszabb-rövidebb idő múlva érezhető hatásai lehetnek. "Sajnos" a nem kívánt kellemetlen hatások esetenként nem azonnal jelentkeznek vagy nem annyira kifejezettek; de attól, mert a probléma kívülről még nem látszik, nem biztos, hogy belül is minden tökéletesen alakul... Ezért van szükség óvatosságra és megelőzésre.

Viszont, ha arra törekszünk, hogy minél tovább (ideálisan fél éves korig) fenntartsuk ezt a belső klímát, vagyis a baba csakis anyatejet kap, semmi mást, azzal sokat teszünk a babánk emésztő- és immunrendszerének optimális fejlődéséért.

A kizárólagos szoptatás legjobb módja pedig egyben az igény szerinti szoptatás is, mert így lehet azt elérni, hogy a baba csak anyatejet kapjon és ne legyen szükség semmi másra.

Az a kérdés már messzire visz, hogy kinél hogy valósítható meg az isz szoptatás - de elméletileg (és gyakorlatilag is) ez lenne a biológiai norma.

2013. máj. 22. 11:56
 23/26 anonim válasza:
51%
EgészségesEBB azt jelenti, mint pl.: a friss(en szedett) gyümölcs egészségeseEBB, mint a fagyasztott gyümölcs. Ebből nem következik, hogy egészségtelen a fagyasztott, szerintem.
2013. máj. 22. 12:22
 24/26 anonim válasza:
52%

Hát azért nem semmi a válaszok. Vizet nem adtok egy gyereknek 40 fokban? Akkor ti ilyen melegben miért nem tejet isztok víz hellyett?? Azért mert a gyerek kicsi ugyan úgy jól esik neki is. Ami nekünk jól esik az a gyereknek is. Hát lássatok csodát én mindkét gyerekemet 2 azaz 2 hónapos kora óta hozzátáplálom hozzáitatom teával, vízzel. 6 hónapos korára minden zöldséget adtam. Még a k betűs zöldségeket is és lám soha nem volt egyik gyerekem sem hasfájós, sem kiütéses, sem beteg, semmi.

6 hónapos korára májat, húst és a mai napig minden megesznek , nem válogatnak. Nem vitaminhiányosak és nem vérszegények. Az anyatejet továbbra is adtam mindezek ellenére. Azért mert mást is adunk a gyereknek attól még lehet szoptatni. Egyik nem zárja ki a másikat. Azokat a szülőket akik 40 fokban nem adnak más folyadékot pontosabban vizet a gyereknek azt kitenném a sivatagba egy liter tejjel!!! 2 gyerekes anyuka

2013. máj. 25. 19:28
 25/26 anonim ***** válasza:

Kedves 24- es válaszoló, nekem melegben a sör is jól esik, de azért a gyerekemnek nem adok! Az előtted szóló olyan szépen leírta a szoptatás lényegét, hogy csak az nem érti, aki nem olvasta el!

A gyerekeid fúrcsa és veszélyes etetése- itatása lehet, hogy csak évtizedek múlva bosszulja meg magát, bár kívánom ne így legyen!

De azért arra kérnélek a többi gyermek érdekébe ne terjeszd ezt a módszert, amit ide leírtál!

2013. máj. 27. 21:07
 26/26 xStefix ***** válasza:

Az anyatej a baba számára nem ugyanaz, mint a tehéntej a felnőtt számára!!! Ez a felfogás még az előző érából maradt itt, és sok anyuka EMIATT a téves elképzelés miatt nem akarja kizárólag szoptatni a babáját, hanem a tej mellett itatja is. Pedig az anyatej étel ÉS ital egyben. Feljebb leírtam, hogy ez hogyan működik, nem tenném meg még egyszer.

De ha valaki ettől függetlenül úgy dönt, itat is, szíve joga, hogy így csinálja. Viszont ne keverjük össze a dolgokat, mert a baba számára BŐVEN elég, ha csak szopizik, a 40 fokban is - FELTÉVE, HA engedik igénye szerint szopizni!

(Az én fiam tavaly nyár elején született, soha nem kapott külön inni, kánikulában sem, de "cserébe" 4 hós koráig napközben óránként szopott. 12 hetes korára már megduplázta a születési súlyát, ami 7 kiló volt. Vagyis annak ellenére, hogy csak szopott, láthatólag se nem éhezett, se nem szomjazott. :) Meg lehet ezt úgy is oldani, hogy csak anyatejet kapjon a baba, csak ezeket mondjuk tudni kell hozzá.)

2013. máj. 28. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!