Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akinek rendszeresen fájtak a...

Akinek rendszeresen fájtak a mellei ovulációtól a mensiig, jellemzőbb hogy sok tejük lett?

Figyelt kérdés

Szinte ovuláció másnapjától fájnak, a melleim alsó és hónaljhoz közelebbi részén, egészen a mellbimbómig.

Remélem legalább azért mert a tejcsatornák és hasonlók aktivizálódnak hormonális hatásra.

Babát tervezünk.

A mensivel egy csapásra elmúlik, majd a köv. ciklusban kezdődik előről.

2013. máj. 19. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem még a terhesség alatt sem feszültek a melleim, mégis mindkét babámat 6 hónapig csak szoptattam! Nincs összefüggés a mellmérettel sem! A tej mennyisége főleg a szoptatós anya táplálék- folyadékbevitelétől, a csecsemő szopási technikájától és a szoptatás gyakoriságától függ.
2013. máj. 19. 14:59
 2/9 anonim ***** válasza:
semmi köze hozzá. Ahogy a mell mértnek sem.
2013. máj. 19. 15:02
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

A mell méretét tudtam, a másikban reménykedtem.

2013. máj. 19. 15:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem mindig fájt a mellem ovu. után, terhesség alatt rettenetesen szenvedtem tőle. Van-e összefüggés vagy nincs de sok tejem van 15 hónaposom még szopizik és anyatejleadó vagy ok még mindig.
2013. máj. 19. 17:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem fájt, csak ovukor. Nagyon sok tejem volt, de nem szoptattam sokáig, a gyerekeim hamar elválasztották magukat.
2013. máj. 19. 19:51
 6/9 A kérdező kommentje:

Szuper, szóval van ellenpélda is. :-)

Nekem most is rettenetesen fáj, és ezen kívül nem találok rá más magyarázatot.

Az orvosomnak is megemlítettem, megtapintotta, majd annyit mondott hogy nincs bajom. Szóval nem lettem okosabb.

2013. máj. 19. 21:01
 7/9 anonim ***** válasza:
De általában nem fáj, csak mostanában? Szedsz valamit esetleg? Nekem azt mondta a doki, hogy progeszteronhiány okozhatja. De ahány nő, annyi példa.
2013. máj. 19. 21:23
 8/9 A kérdező kommentje:

15 évig szedtem fogamzásgátlót, két és fél éve hagytam abba, és olyan másfél -két év fáj. Ahogy kezd helyreállni a hormonháztartásom.

Egy éve kenek progeszteron tartalmú krémet, és ebben a ciklusban kell Utrogestant is használnom (régebben már többször kaptam, csak a férjem prosztatagyulladása miatt egy ideig nem volt értelme használnom).

Szóval most épp több progeszteront kapok.

Egyébként szinte egyre jobban fáj.

Annó voltam mammographián és mell ultrahangon is, de szerencsére semmi, bár tudtam hogy nincs bajom, csak szerettem volna ha valaki mond valami értelmeset rá.

Nem így történt.

Azt hiszem ebben a ciklusban fájnak a legjobban, néha az is megfordul a fejemben hogy talán most sikerült és teherbe estem, azért reagálnak így a melleim. De még nagyon korai, bő egy hét van a nemvártig, szóval nem hiszem.

Két hét múlva megyek az endokrinológusomhoz, megemlítem neki is.

2013. máj. 20. 10:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, van rá esély. Sokan arról számolnak be, hogy teherbeeséskor nagyon fájt nekik.
2013. máj. 20. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!