Tej elapasztása, vagy megtartása ebben az esetben a jobb megoldás?
Az én véleményem (és nem tanácsom) az, hogy mindenképpen valami olyan megoldást keressen a barátnőd, ami megnyugtatja, mert ha sír, kiborul, az sem neki, sem a babának nem jó. Ha úgy érzi, hogy a tej elapasztása megoldaná a problémát, tegye azt.
Mondok egy példát, ami velem történt. Császárral szültem, és nagyon nehezen indult el a tejem. A mellbimbóim emellett kisebesedtek, a pici nem jól szopott, nagyon fájt és kínzó volt az egész szoptatás, én is rengeteget sírtam. Sokakat megkérdeztem, mit tegyek, mert már nem bírom sem én, sem a baba. Mindenki azt mondta, hogy szoptassam tovább, ne érdekeljen, hogy fáj, majd elmúlik. De én úgy éreztem, hogy egy napot sem bírok tovább így.. a nővérem tanácsára azt a megoldást választottam, hogy lefejtem a tejet, és cumisüvegből adom. Ez a babának is, nekem is sokkal jobb, azóta is így csinálom. Kiegyensúlyozottak vagyunk. Ennek kb. 1 hónapja. A babám most 7 hetes.
Köszönöm a válaszokat. Amik válaszok kapcsán eszembe jutott:
Szoptatási tanácsadó miben tud segíteni, ha szoptatásról szó sem lehet, mivel a babát nem tudja/nem lehet mellre tenni? A lefejt tejet meg a gyógyszerek, meg a benne lévő genny és vér miatt nem kaphatja meg. A védőnő mutatta meg most neki a kézzel fejést, de az meg mindenki tudja mennyire macerás.. Eég kilátástalannak érzem a dolgot.
Én hasonlót csináltam végig, a fejést választottam fél évig, de ha visszamehetnék az időben, akkor az első 6 hétben fejném neki, aztán a tápszert választanám. Inkább a babával foglalkoznék, és élvezném az anyaságot, mint azt, hogy napi 6-8 órát fejjek. Persze, azért csináltam, hogy Ő egészséges legyen, de megbántam, hogy görcsöltem az anyatejért, és nem vele foglalkoztam. Azt hozzáteszem, hogy a szoptatások után mindig 0-t -10-et mértem, és egyre csak fogyott, ezért kapta lefejve, üvegből.
Ha lenne következő, és ez lenne a probléma, 6 hétig fejném , utána tápszer, és minden percet élveznék vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!