Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan változott a melletek...

Hogyan változott a melletek miután elapadt a tej?

Figyelt kérdés
Átlagos méretű mellem volt,2,5 évig szoptattam a kisfiam és most végre leszokott úgy 1,5 hónapja,de a mellem a tejjel együtt elfogyott.Gyakorlatilag semmi mellem nem maradt és semmi túlzás nélkül.Kétségbe vagyok esve,depressziós vagyok tőle.Valamennyire vissza fog e állni vagy a melleimnek örökre annyi???Volt valaki így?
2013. máj. 6. 11:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem elég nagy mellem volt szülés előtt, viszonyleg formás is, én össz-vissz 3 hónapig szoptatta, pontosabban fejtem, mert nem tudott szopni a babám, aztán sajnos gyógyszer szedés végett abba kellett hagyni.. Ennek 4 hónapja, ha megnyomom, még mindig szivárog a tej belőle. Nagyobb maradt egy kicsit, de ez a 3 hónap is elég volt arra, hogy szinte a hasamig lógjon, olyan mint egy félig kiürült tejes zacsi. :( Ez végett, ne legyél depi, ne rágódj rajta, örülj hogy egészséges vagy, van egy nagy fiacskád... Olyan sok szép dolog van. Ennél sokkal rosszabb dolgok is történhetnek. Én se örülök neki, hogy ilyen, de a gyerekért megérte! Fel a fejjel!
2013. máj. 6. 11:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez a normális. A tejtermelés miatt visszahúzódik a zsír a cicikből és a tejmirigyek nőnek meg, a melled olyan 6-9 hónap alatt fog "visszarendeződni". Fontos hogy legyen zsírtartalékod, úgyhogy most semmiképp ne fogyózz, mert különben lehet hogy onnan vonja el a szervezeted.

Nekem is így volt, bár én 5 hónap szünet után újra teherbe estem...

2013. máj. 6. 11:16
 3/6 anonim ***** válasza:
előtte is max B-s volt, most inkább A-s, előtte szép formás, rugalmas volt, most egy kicsit szottyadt. A formája nem igazán változott, de ha felveszem a régi melltartóimat, kijár belőlük a cicim. Így csak 1 féle melltartót hordhatok. Ez van...Legalább nem vagyok csíkos.
2013. máj. 6. 14:02
 4/6 anonim ***** válasza:
még annyi, hogy 7 hónapig szoptattam, már 20 hós a gyerek, a cicim nem állt vissza, igaz, zsírtartalékom sincs.
2013. máj. 6. 14:03
 5/6 xStefix ***** válasza:

Én 40 hónapnyi szoptatás után szinte elfogytam. :) Nem tudom, mennyi idő lett volna, mire valamicskét visszanövök, mert 3 hónap múlva én is babás lettem megint... (De érdekes, mert a második terheségem alatt nem is nőttem meg akkorára, mint először.)

Általában 1 évet mondanak, mire újra visszaépül a zsír a mellbe, minden menzesz alkalmával valamennyi. De hogy teljes lesz-e a siker a végén, az változó. :) :S

2013. máj. 7. 13:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Reménykedem benne,hogy valamennyire visszaáll,mert így........:(
2013. máj. 7. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!