Sokáig sokszor szopiztató anyukák?
8 hónapos a babám. Igazából nem is probléma a problémám, csak nem tudom, merre, hogyan tovább. 4 alkalommal eszik már, délelőtt gyümölcsöt, délben főzeléket rizzsel vagy kölessel, délután húsos főzeléket, este gabonapelyhet. Reggel, ill. lefekvés előtt szopik. Éjjel nem kel. Viszont a mai napig minden étkezés után még szopizik, még ha jól evett is, illetve az étkezések között is. Megkínálom mindig vízzel, de inkább játszik vele, mint inna belőle. Valószínűleg azért, mert tudja, hogy van cici.
A kérdésem, amiben nem tudok dűlőre jutni, hogy melyik szopit próbáljam meg elhagyni? Nem szeretném leszoktatni, szeretném, ha meglenne az ő szabadsága is ebben, de valahol már ez is túlzás. Függővé sem szeretném, ha válna. De valahol attól is tartok, hogy ha az egyiket elkezdjük elhagyni, akkor nagyon hamar begyűrűzve jön a másik is, és nem tudom neki aztán megadni, amit szeretne, mert aztán kifogy a tartalék.
Vagy teljesen alaptalan az aggodalmam, és hagyjam rá? Majd alakítja Ő maga?
Nálaton hogy alakult?
én nem adnék neki étkezések között, és evés után is inkább vizet adnék.
ha nem kéri, akkor nem kéri. akkor nem is szomjas igazán.
így tulajdonképpen egész nap eszik, nem?!
én egyszerűen nem adnék neki a reggelin és a vacsorán kívül, nem lesz ebből tragédia.
kicsit biztos hisztizik majd, de nem hinném, hogy felborul a lelki békéje.
Szia! Nagyjából hasonló a problémánk. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Közben kiderült,hogy mégis jön 2 foga felül. Néhány napig rendesen evett tízórait,így nem kapott cicit,és ebéd után is csak kortyolt párat és már rohant játszani. De most megint ott tartunk,hogy minden étkezés után balhé van ha nem kap cicit. A védőnő azt mondta nem baj,majd leszokik róla. Csak kérdés,hogy mikor....
Nálunk ugyanez van. +Éjjel 3x szopik!!!!!
A gyermekorvos azt mondta, hogy napi 1-2x szoptassam, ne 6-8x. Nem tudom betartani, mert jó érzés látni, hogy elégedetten szopik. Keveset eszik bébikajákból - fél üveggel sem, gyümölcsöt is keveset fogad el, pedig 3 óra is eltelik a szopi és az étkezések között és csak babakaja után jön a szopi. Szeretném én is lecsökkenteni, de nem megy. Ráadásnak hónapok óta csak az egyik mellemből szopik, másik el is apadt. 6 foga van, ő is örökmozgó, állandóan kúszik-mászik, feláll, felül.
A vízzel ő is csak játszik, nemigazán issza.
Szerintem, ha nekem/neked így jó, akkor ne változtass rajta, csak akkor ha már kényelmetlen lesz az egésznapos cicizés.
Most vagy kiváltasz egy kaját, vagy nem.
Ha megeteted rendes kajával, akkor utána ne agj szopit, csak vizet. Megtanulja, hogy ha szomjas, igyon, ezzel nem lesz gond. Ha nem iszik, akkor nem iszik.
Emellett meghagyhatsz teljes étkezéseket szopinak természetesen.
Nekem 8,5 hónaposak, egyszer esznek csak rendes kaját (akkor nincs szopi, csak víz utána) és 4-szer szopiznak egy nap. Kaja után ha adsz neki cicit, akkor csak fügő lesz, annak nem sok értelme van szerintem...
Olyan hülye érzésem is van, tulajdonképpen én is így gondolom, de az ember az eszével mégis tudja, hogy valahogy nem jó. És lehet, hogy csak megerősítésre vágyom? Én is ezzel nyugtatom magam, hogy 8 hónaposan hadd szopszon már 6-8X. Ha majd egy-másfél évesen is ezt akarná, az már gáz! Ezek szerint van sorstársunk, ez picit meg is nyugtat. Köszönöm a válaszokat!
Azért még kíváncsi lennék olyan véleményére, tapasztalatára is, aki ezeken már túl van, hasonlóképpen volt, és már picivel nagyobb a babája. Hogy hogyan lakultak a dolgaik, vagy mit kellett a mamának alakítani?
Én nem aggódnék, bízz a babádban, ha kéri a szopit és te adod neki attól csak nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lesz. Drága kincs az anyatej, miért vennéd el tőle?
Az én fiam 17,5 hós rendesen eszik-iszik, emelett még napi 5-6x szopik is. Főleg ha jönnek a fogai, vagy beteg. Éjjel alszik.
Én türelmesen hagyom és nekünk nagyon jó így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!