Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van akit megvisel az, hogy le...

Van akit megvisel az, hogy le kell szoktatni a gyerkőcöt a szopizásról?

Figyelt kérdés

Igazából már nem nagyon van rá szüksége.

3 gyerekből csak a harmadikat tudtam szoptatni, és úgy érzem, hogy nekem rosszabb lesz abbahagyni, mint neki, pedig nagy cici függő.

Más is volt így, nehéz? Mennyi időbe telik ezt 'átvészelni'?

Kötekedésmentes válaszokat kérnék olyanoktól akik átmentek ezen. Köszönöm.

2013. ápr. 30. 20:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

Nehéz, kicsit úgy éreztem hogy cserben hagytam:(

20 hónapos volt, az orvos javaslatára hagytam abba, nekem volt már mindenféle bajom. Azért túl lehet élni.

2013. ápr. 30. 21:02
 2/11 anonim ***** válasza:
25%
Egyetlen gyerekemet sem kellett leszoptatni, egy éves koruk előtt maguktól abbahagyták a szopást. Egyáltalán nem viselt meg. Nekem is és nekik is jobb volt így.
2013. ápr. 30. 21:05
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó! Akkor neked nem cicifuggo a gyerek, a kerdezonek viszont az. Iy nyilvan nem lesz nekik olyan egyszeru es konnyu. Kerdezo, az eleje mindkettotoknek nagyon nehez lesz, de ha elkezded akkor nagyon kovetkeuetesnek kell lenned. 20 honaposomat nemreg sikerult atszoktatni a napi haromszorirol egyszerire.
2013. ápr. 30. 21:24
 4/11 anonim ***** válasza:
65%
En igeny szerint szoptattam majdnem 2 eves koraig es valoban nem konnyu. Akkor eleg rossz volt, de egy het utan mar eleg jol viseltem. Engem tuti jobban megviselt, mint a fiamat:) De nem veszes, elmulik.
2013. ápr. 30. 21:37
 5/11 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem az a kérdés, hogy le akarod-e választani, vagy nagyon elválasztódni, mert a kettő nem ugyanaz (lelki szempontból sem).

Én most a harmadikat szoptatom.

Az első magát elválasztotta, amikor pocakban volt a második, ez nagyon szép emlék maradt, bár így is szomorú voltam picit az utolsó alkalmak tájékán. (A lányom elköszönt a cicitől, és mint a rolót lehúzta a pólómat, és soha nem kért többet). A második baba érkezésekor megkörnyékezett újra, mondtam is neki, hogy nyugodtan próbálja meg, ha akarja, de már nem akarta igazán, nem is emlékezett hogy kell...

A második babát én választottam el, amikor 20 hónapos volt. Egészségemmel volt baj nekem is, és nem tudtam csökkenteni a szopik számát (napi 8-10 volt még, plusz éjjel), és akkor egyik napról a másikra elválasztottam. Ez elég kemény volt, ezt csak akkor javaslom, ha végleg el tudod dönteni, és biztos vagy benne, mert ha a nehéz pillanatokban meggondolod magad, akkor utána sokkal-sokkal nehezebb lesz...

Visszatekintve ez is szép volt, és persze fájó, de szép, és nem bántam meg. Ami jó, hogy a harmadikkal lefejt összes tejet ő szépen megissza (egy kis kakaóval), nagyon szereti, mindig visítozik örömében, hogy van "mama tejci".

A picivel nem tudom hogy lesz, de biztos nem lesz könnyű, mert előre láthatólag ő az utolsó gyermekem, akit szoptatok. Ő nem tűnik olyan függőnek, bár nagyon szereti. Jó lenne, ha ki tudnám várni, míg elválasztja magát, de meglátjuk...

Amúgy a szomorúság csak rövid ideig tart, mert utána átfordul örömbe, hogy "milyen klassz, önálló nagy gyereked van már".

2013. ápr. 30. 22:08
 6/11 anonim ***** válasza:
bocs: "el akarod-e választani, vagy hagyod elválasztódni"*
2013. ápr. 30. 22:08
 7/11 anonim ***** válasza:

HÁT ÉN MOST KEZDTEM AZ ÉJSZAKAI ALTATÓS CICI ELHAGYÁSÁT

MA VOLT 4DIK NAPJA HOGY NEM ADTAM NEKI PEDIG ANNYIRA KÉRI CICIFÜGŐ NAGYON.LELKILEG ELÉG NEHÉZ DE,MÁR ELÉGÉ ELFOGYTAM SAJNA EZÉRT CSÖKKENTENEM KEL A SZOPIK SZÁMÁT.MÁR CSAK A DÉLI ALVÓS CICI MARADT ÉS AZT MEG IS HAGYOM AMIG Ö LE NEM VÁLASZTJA MAGÁT.TALÁN AZ ESTI CICI ELHAGYÁSA JOBBAN MEGVISELT MINT A REGGELIÉ.REMÉLEM GYORSAN TULTESZEM RAJTA MAGAM.HIÁNYZIK OLYAN ÉDES AHOGY SZOPIZIK.AHOGY MONDJA ESTE ANYA PUSZI CICINEK.....23HÓS KISLÁNY ANYUKÁJA

2013. máj. 1. 00:27
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem 17 hónapos a fiam, sokat cicizünk napközben is, azon is alszik, cicifüggő, imádja.

Engem is nagyon meg fog viselni majd annak idején, de szeretném ha magát választaná el, de úgy sem lesz könnyű lelkileg, mert szeretem én is, ha cicizik.

Megkönnyeztem a hozzászólásokat!!

2013. máj. 1. 00:38
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Kicsit megnyugtatott, hogy nem csak én járok ebben a cipőben. Én is nagyon szeretem ahogy cicizik. Első szava volt, hogy cici. :) nagyon cici függő, hozzám bújik, ölelget, simogat, szeretget. Ezért érzem azt, hogy elveszek tőle valami fontosat. Tudom, hogy 18 évesen már nem fog :), de ez egy nehéz dolog számomra. Ha túl leszünk rajta, akkor már jó lesz, de azért lesz nekem nehéz, mert neki nagyon fog hiányozni.

Még egyszer mindenkinek köszönöm.

2013. máj. 1. 09:02
 10/11 anonim ***** válasza:
64%

Egyébként terhedre van már a szopi, vagy miért szeretnéd leszoktatni?

Csak azért kérdezem, mert ha te nem akarod és ő sem, akkor nyugodtan szopiztasd ameddig mindketten szeretnétek, bár azt mondjuk nem írtad, hogy mennyi idős.

Szerintem csak akkor szoktasd le, ha valamiért muszáj, vagy te tehernek érzed.

Én másfél évesen még mindig szoptatom a kisfiamat, ő is eléggé függő volt, most már beéri napi 3-4 alkalommal (elalváshoz mindig kell neki).

Én úgy vagyok vele, hogy picit reménykedem benne, hogy majd ő abba hagyja magától, de ha mégsem, akkor ráérek valamivel 3 éves kora előtt leszoktatni, hátha akkor már könnyebb, ha megért dolgokat, és nem csak úgy elveszem tőle.

Nekem biztosan nehezemre esne elvenni tőle, mert tudom, hogy neki fontos és szereti (és én is).

Sok sikert!

2013. máj. 1. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!