Másfél éves babámtól hogyan szoktassam le a szopizásról?
mert már nagyon harap!!!!!!!! már a fokhagyma krémet és a citromlevet próbáltam és le ette és szopizott tovább valami más módszer?
köszönöm a válaszokat!!!!!
Hányszor szopizik még?
Megbeszélitek, hogy már nagyfiú/nagylány és nincs már szüksége cicizésre. Este mellette maradsz elalváskor, hogy érezze, te ugyanúgy ott vagy vele, csak kicsit már más formában. pl.
az én lányom 3,5 éves és még cicizik... úgyhogy kicsit drasztikusnak látom ezt a megoldást. 1,5 éves miért ne cicizhetne még?
szerintem meg kell mondani neki, hogy ne harapjon. Minél többször mondd , magyarázd, meg kéne értenie, hogy mit szabad és mit nem.
ha harap elveszed,én így szoktattam le róla...Amint megharap,ki a szájából a cicit,és mondani neki,h azért vetted el,mert megharapott és ez neked fájt.Ha csak a harapás az oka,hogy le akarod szoktatni,semmi egyéb,akkor szerintem a harapásról próbáld leszoktatni..
A teljes leszoktatásról ötletem van,tapasztalatom nincs,kicsit idősebb gyerekem van,de még szoptatom,a férjemmel a 2,5-3 évet beszéltük meg "vízválasztónak",ha addig nem hagyja abba.
Amúgy olvastam valahol,meg kell próbálni,hogy eszébe se jusson a szopizás,gyakran kínáld enni,inni,ha alváshoz is használjátok,akkor mondjuk du. menjetek ink. sétálni,este pedig mindig csökkentsd a szoptatás idejét,és folyamatosan szoktasd át mesére,simogatásra,amire szeretnéd..
A harapás a gond vagy a szopizás?
Mert más és más a megoldása. Ha szoptatni szeretnél még, akkor igen, a harapásról kéne leszoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!