Régebb óta szoptató anyukáktól kérdezném: Te teljesen aszkéta életet élsz szoptatás időszakában? Se kóla, se egy kis sör?
Kérem, csak az válaszoljon, akit érint a kérdés, és akinek nem pár hetes/hónapos a kicsije.
Hanem olyan nő, aki minimum, másfél éve szoptat.
két éves lányomat szoptatom még,Kólát, kávét(ezt naponta) iszok,ha sört kívánok,akkor alkoholmenteset...Ünnepekkor előfordult,h koccintottam kb. 1deci borral is.
Kajában mindent ehettem első perctől,szerencsére semmire nem volt érzékeny...
Régóta szoptatok (2 gyerekem van, tulajdonképpen így lassan 5 éve folyamatosan). Az első hónapokban mindkettőnél visszafogtam magam, nem ittam semmit, amióta szépen alszanak éjszaka, kb hetente/kéthetente este lefekvés után 1-1 üveg sör, vagy pohár bor lemegy. Kb havi egyszer várandósan is ittam bort.
A kólát meg egyéb szénsavas üdítőket mondjuk mindig utáltam, szóval olyanokat nem iszom.
7es vagyok, és "köszönöm szépen" a sok lepontozónak. Megindokolhatnák.
És adjatok hálát, hogy nem tudjátok, milyen ez. Én sem passzióból csinálom...
Én még csak egy éve szoptatok, de nem élek aszkétaéletet. Mindkét gyerekem az eperszezonban született, már a kórházba is epret hoztak be a rokonok, soha senki nem mondta, hogy ne lenne szabad, a védőnő sem, később olvastam a neten - jé, túléltük. Az első fél évben kerültem a puffasztó kajákat, aztán azokat is szépen elkezdtem újra enni. A kávéról megpróbáltam lemondani, nem ment, de ettől sem lett bajuk.
Az alkoholt kerültem a legtovább, de amióta a kicsi nem szopik éjjel, néha megiszunk egy decit a férjemmel fektetés után. Töményet azért nem fogok inni, amíg szoptatok, mint ahogy cigizni és természetesen drogozni sem tervezek. :)
Köszönöm a válaszokat.
Azért fordult meg a fejemben a kérdés, mert állítólag az alkohol agykárosodást okoz a kicsinek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!