Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Régebb óta szoptató anyukáktól...

Régebb óta szoptató anyukáktól kérdezném: Te teljesen aszkéta életet élsz szoptatás időszakában? Se kóla, se egy kis sör?

Figyelt kérdés

Kérem, csak az válaszoljon, akit érint a kérdés, és akinek nem pár hetes/hónapos a kicsije.

Hanem olyan nő, aki minimum, másfél éve szoptat.

2013. ápr. 28. 21:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

két éves lányomat szoptatom még,Kólát, kávét(ezt naponta) iszok,ha sört kívánok,akkor alkoholmenteset...Ünnepekkor előfordult,h koccintottam kb. 1deci borral is.

Kajában mindent ehettem első perctől,szerencsére semmire nem volt érzékeny...

2013. ápr. 28. 22:47
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Régóta szoptatok (2 gyerekem van, tulajdonképpen így lassan 5 éve folyamatosan). Az első hónapokban mindkettőnél visszafogtam magam, nem ittam semmit, amióta szépen alszanak éjszaka, kb hetente/kéthetente este lefekvés után 1-1 üveg sör, vagy pohár bor lemegy. Kb havi egyszer várandósan is ittam bort.

A kólát meg egyéb szénsavas üdítőket mondjuk mindig utáltam, szóval olyanokat nem iszom.

2013. ápr. 29. 07:17
 13/20 anonim ***** válasza:

7es vagyok, és "köszönöm szépen" a sok lepontozónak. Megindokolhatnák.

És adjatok hálát, hogy nem tudjátok, milyen ez. Én sem passzióból csinálom...

2013. ápr. 29. 09:28
 14/20 anonim ***** válasza:

Én még csak egy éve szoptatok, de nem élek aszkétaéletet. Mindkét gyerekem az eperszezonban született, már a kórházba is epret hoztak be a rokonok, soha senki nem mondta, hogy ne lenne szabad, a védőnő sem, később olvastam a neten - jé, túléltük. Az első fél évben kerültem a puffasztó kajákat, aztán azokat is szépen elkezdtem újra enni. A kávéról megpróbáltam lemondani, nem ment, de ettől sem lett bajuk.

Az alkoholt kerültem a legtovább, de amióta a kicsi nem szopik éjjel, néha megiszunk egy decit a férjemmel fektetés után. Töményet azért nem fogok inni, amíg szoptatok, mint ahogy cigizni és természetesen drogozni sem tervezek. :)

2013. ápr. 29. 14:45
 15/20 Kiki01 ***** válasza:
Az enyém ugyan még csak 14 hós, de kb 10 hós kora óta teszek az aszkéta életre, elkezdtem borozgatni, sörözgetni (nem alkoholmentes). Mondjuk teából csak gyümiteát iszom, mert Isten ments hogy emiatt ne tudjon aludni. Kávézni egyébként sem kávézom, úgyhogy ez nem érint. Kólát megint csak nem szeretem, de az egyéb cukrozott üdítőket vedelem, meg a csokit is zabálom. Már úgysem az anyatej a fő tápláléka, úgy gondolom hogy ennyinek bele kell férjen, én is emberből vagyok:)
2013. ápr. 29. 19:41
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azért fordult meg a fejemben a kérdés, mert állítólag az alkohol agykárosodást okoz a kicsinek....

2013. ápr. 30. 05:23
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy-egy sör vagy bor a te véralkoholszintedet sem emeli me, a bor jótékony hatású a vérkeringésre, a sörben pedig pláne fele annyi az alkohol.... A legtöbb tej pedig közvetlenül szoptatás előtt termelődik, így ha 4-5 óra legalább eltelik, akkor annyi nem fog ártani.
2013. ápr. 30. 06:24
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
emeli meg nagyon* ez lemaradt, (mert nyilán azért emel rajta picit)
2013. ápr. 30. 06:25
 19/20 anonim ***** válasza:
Ugye azt tudod, hogy nem is olyan régen (nagyanyáink korában, de ki tudja, lehet hogy falun ma is) pálinkába mártott kenyeret adtak a babának, hogy aludjon...
2013. ápr. 30. 07:54
 20/20 anonim ***** válasza:
Kólát nem iszom, mert nem szeretem. Alkoholt ritkán és nem sokat, de iszok.
2013. ápr. 30. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!