Régebb óta szoptató anyukáktól kérdezném: Te teljesen aszkéta életet élsz szoptatás időszakában? Se kóla, se egy kis sör?
Kérem, csak az válaszoljon, akit érint a kérdés, és akinek nem pár hetes/hónapos a kicsije.
Hanem olyan nő, aki minimum, másfél éve szoptat.
Mindhárom gyerekem csak 9 hónapig szoptattam, de nem éltem aszkéta életet sem a terhességem alatt, sem a szoptatás idején. Mindent ugyanúgy ettem-ittam, mint azelőtt. Kólát ugyan nem ittam, mert nem szeretem, de egyéb szeszes italt néha igen.
Mindegyik gyerekem egészséges,
Nem az én válaszom várod, mert csak 5 hónapja szoptatok, de én se élek aszkéta életet.
Kólát nem iszok, ellenben napi 1 kávét igen, valamint alkalomadtán pici alkoholt (pl. fél dl vörösbor, 1 dl sör, pár korty pezsgő...ezek persze nem egyszerre :D ).
Terhességem alatt is hasonlóképp éltem.
Hát én sajnos igen. De nem olyan értelemben, mint gondolod. :o)
Sajnos nálunk rengeteg az ételallergia, összesítve szoptattam már majdnem 5 évet, ebből a jelenlegi a "legdurvább. Közel egy éve nem ettem semmilyen tejterméket, plusz tojás (ezt most újra ehetem), szója, olajos magvak diétán vagyok, de tiltólistás a paradicsom, a paprika, a k-s zöldségek, minden aminek "héja van"(pl. kukorica), apró magvas gyümölcsök, kakaó stb.
Így sincs túl jól a kicsim, mindentől felfújódik.
A sört nem szeretem, kólát épp ma ittam egy jókora pohárral. :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!