SOS! Szoptatás alatt hasmenés?
Nem kell gyógyszer, aminek ki kll jönni az jöjjön ki, nem véletlenül van hasmenésed.
Nekekmis volt már, nemis 1x. Valószinű h neki is lesz, de ezzel semmi baj, csak a kiszáradására figyelj, sokszor rakd cicire. De ha huzamosabb ideig tart akkor menj dokihoz.
Ja, nekem a gyerekorvos mondta hogy szedjek béres probio 6-ot abból átmegy a babának is. Helyre teszi a bélflórákat :)
Nyugodtan szoptathatod a kisbabádat. Nincs bizonyíték rá, hogy anyatejen keresztül átmegy e az a kórokozó, viszont a te szervezeted termel ellene ellenanyagot, amit a kismanód szépen meg is kap az anyatejjel. A higiénés szabályokat kell inkább fokozottan betartani (kézfertőtlenítés, stb.) hiszen a kórokozó az ürülékkel terjed /bocsánat,ezt nem tudtam szebben leírni :)/. Ha neki is hasmenése lenne, akkor pedig pláne, hogy a legjobb ha szoptatod, mert nem szárad ki, gyorsabban gyógyul, és ha nyűgös is, biztos hogy cicivel könnyebben megnyugtatható. Hasmenésre a legjobb a diéta, sok-sok folyadék (mivel szoptatsz is), és bármilyen probiotikum. Ilyenkor általában csak tünetileg kell kezelni a dolgot. Meg kell várni, hogy kiürüljön a szervezetedből a kórokozó alul vagy felül. De ha semmi ital nem marad meg benned, akkor menj orvoshoz, nehogy kiszáradj!!!
Remélem tudtam segíteni.
Mihamarabbi gyógyulást kívánok!
Andi
köszönöm lányok! :)
mára el is múlt, szerencsére a baba nem érzett meg belőle semmit. sokat iszom amúgy is (min. 3 litert) de tegnap-ma még többet.. így a tejem is megmaradt bőségesnek :)
köszi még 1x!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!