Mivel próbálkozzam, hogy az éjszakai szopiról leszoktassak egy 1,5 éves babát?
Döntsed el, hogy mától nincs éjjeli cici, és kész. Nagyon erősen határozd el, mert nem egyszerű. Egy ekkora gyerek talán már meg is érti, ha elmondod neki, hogy éjjel álmos a cici, majd világosban lehet újra szopizni. Persze, sírni fog, ez anélkül nem nagyon megy, de a tapasztalat azt mutatja, hogy néhány éjszaka után beletörődnek.
Az én gyerekeim mindketten 1 évesek voltak, amikor leszoktattam őket az éjjeli szopiról. Az is sok erőt adott, hogy TUDTAM, hogy ez az éjjeli nassolás nekik sem jó. Nem tudnak aludni, megfájdul a hasuk, volt, hogy a kislányom hajnalban már hányt. Nem igaz, hogy ennyi idősen ez még igény, egyszerűen csak rossz szokás.
Az én kislányom is ezt csinálja. Az én első gyerekem is ilyen idősen alig alig szopizott.
Azt olvastam, hogy a második gyerekek éjjel pótolják azt a figyelmet, amit nappal a testvérükre "pazarlunk".
Mi lenne, ha egy-egy szopit vennél ki - a fokozatosság kedvéért? Mondjuk, mondod neki, hogy alszik a cici, vagy mindjárt szopizhatsz még aludj egy kicsit?
Az én kislányom jobban fogadja azt, ha azt mondom, hogy "mindjárt" vagy "várj egy picit" mintha azt mondanám, hogy "most nem" kapsz vagy "nincs".
Tapasztald ki te is, hogy könnyebb a kisfiadnak. Remélem, hogy "fájdalom" mentesen leszokik az éjjeli szopiról.
Egyébként azt hallottam, hogy ha leszokik is az éjjeli szopizásról, attól még nem biztos, hogy nem ébred fel pontosan annyiszor mint eddig... Én is ettől félek.
Valószínűleg le leszek pontozva, de ezt te rontottad el!
Annyi ilyen problémát látok az ismerőseim között, h hihetetlen! Az elejétől fejni kellett volna, és este/éjjel csak cumisüvegből adni a tejet és akkor nem tartanátok itt! Ráadásul megérteni se tudom, h hogy vagy és más hogy képes egy 1,5 vagy annál nagyobb gyereket szoptatni, h van foga! A lányom napközben cici, este/éjjel cumisüvegből evett! Érdekes 2hós kora óta végigalussza az éjszakát és sose kelt fel enni! Elment a tejem 3hósan, de ha lett volna, akkor 6hósan a cicit tuti abbahagyom! 1,5 éves nagyon jó a kapcsolatunk, jó kislány...Persze ez mindenki maga döntése, de sokszor tudom, h jól esik anyának is ez a fajta kötődés, de magával szúr ki teljesen! Én keményebb lennék, elválasztanám, 1-2 nap megszokja! De az ilyen fajta anyák a mártírok, és még picit sem tudják kontrollálni a dolgokat! És már bocs, de ez a véleményem! és mint írtad ő a második baba... kicsit felvilágosultabbnak kéne legyél! Nem vagyok okostojás, és nem tudok mindent jobban, mielőtt ezt is megkapom, de légy kemény, pár éjszaka/nap rossz lesz, de aztán beáll a rend! Hogy fog így bölcsi/oviba járni???? Ott nem tudod szoptatni!!!!!!!!!
Hááát...
Ha elapadt, akkor nem jól csináltad...már ne haragudj.
Olvass egy kicsit utána, hogy mennyire fontos az éjszakai szoptatás a tejtermelődés fenntartásához és hogy a cumi mennyire bekavarhat abba, hogy a gyerek mennyire üríti ki a melled.
Itt egy link www.lll.hu
Lehet, hogy a kérdezővel együtt elrontottuk valahol - de az biztos hogy te is elrontottad, de nagyon.
Kedves 3. válaszoló!
Csendben megsúgom neked,hogy valószínűleg azért apadt el a tejed,mert nem szoptattál hanem fejtél....
Kérdező!
Mi is hasonló cipőben járunk.Hiába mondtam hogy éjszaka nincs.Egy hétig bírtam hogy nem adtam neki éjszaka,mert akkor nem aludt viszont nappal ugyanúgy pörgött.
Dorka is most másfél éves. 1 éves kora óta oviba jár, mert vissza kellett mennem dolgozni. Semmi gond azzal, hogy szoptatom. Ha együtt vagyunk pl 7végén még mindig kb 2 óránként jön szopni, éjjel pedig még mindig felkel. Én számtalanszor akartam már leszoktatni az éjjeliről, de a könnyes szemek, az az arc ... hogy aanyaaa! cici és simogatott ... hiába, ő sokkal erősebb :) aztán pont a másfél éves hófordulókor tényleg betelt a pohár. 1 azaz egy hétvége alatt leszokott! 3 éjjel sírt, azt hittem megszakad a szívem, de a negyediken már csak 3kor kelt éjjel és megbeszéltük, hogy cici alszik és majd ha felkel a nap, akkor kap megint. (az első három éjjel 1-2x apa is besegített, mert megint majdnem meginogtam) Mondanom sem kell, hogy azóta 5kor kel és rohan hozzánk, hogy cici cici :) de már saját ágyban alszik és csak 1x kel éjjel!
Addig amíg te csak fontolgatod (tudom, mert én is ilyen vagyok) és nincs meg az elhatározás, érzi és megingat!
És ha annyira még nem durva, bírod kicsit, akkor szerintem nem kell erőltetni. Eljön az ideje, ha úgy dönt.
A vízadás nálunk nem jött be, nem volt szomjas, csak az összebújást szerette. Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!