Csak manapság lettek divatok ezek a tiltások. Szoptatás alatt is ehetsz-ihatsz mindent, semmi baja nem lesz tőle a babának.
Az első időben jó vigyázni a puffasztó ételekkel, mert hasfájós lehet tőle a baba. Természetesen szeszt sem lehet sokat inni, de egy-egy pohár nem árt.
3 gyerekes anyuka.
2013. ápr. 10. 21:32
3/12 anonim válasza:
Nincs olyan tiltólista, ami tudományos bizonyítékokon alapul, de minden közösségnek megvan a saját listája. Ha nem vagy allergiás semmire, ehetsz vegyesen, vszeg nem lesz gond. A legtöbb problémát a tehéntej okozta úgy tudom, abból elég egy-egy pohárral, de abbahagyni csak akkor kell, ha a babának panasza van, hasmenés, kiütés, ilyesmi. Különben, ha mindent betartanánk, semmit se ehetnénk.
2013. ápr. 10. 21:39
4/12 anonim válasza:
Én úgy vettem észre, ezek igazából óvintézkedések, allergizálHATnak,puffadást,hasfájást okozHATnak a babánál, de egyáltalán nem törvényszerű. Eleinte én is összezavarodtam már hogy mit ehetek, mit nem, aztán szépen elkezdtem mindent enni,semmi baja nem lett tőle a babámnak. Olyan dolgokat nem ettem,amiket evidensnek tartok magamtól is, nagyon csípős ételek, alkohol..vagy ha előfordult valamilyen allergia a családban,arra is oda kell figyelni,hátha a kicsi is örökölte.
2013. ápr. 10. 21:39
5/12 anonim válasza:
Ha rendesen szeretnél étkezni ki kell tapasztalnod, hogy mit bír a baba és mit nem. Ugyanez lesz hozzátáplálásnál is. Egyél egy keveset valamiből, amit úgy gondolsz, hogy gondot okozhat, és ha fáj tőle a hasa, akkor hanyagold. Keveset egyél, hogy azért ne szenvedjen tőle a baba. Ha nincs tőle baja akkor meg nyugodtan edd.
2013. ápr. 10. 21:44
6/12 krisztivan válasza:
Nekem az első 2 hónapban a tejet teljesen ki kellett zárnom mert nagyon csúnya lett a fiam arcbőre.aztán azt is ihattam már nem volt baja tőle.Neki a hagyma és a padlizsánkrém volt csak mumus,minden mást ehettem:-)) Ki kell tapasztald majd,hogy mit bír a babád pocakja,bőre.Ez sajnos nem megy máshogy.Persze ha neked vagy apának eleve van valami allergia vagy más bajotok bizonyos ételektől,akkor azt a gyereknél is fenntartással érdemes kezelni:-)
2013. ápr. 10. 21:59
7/12 anonim válasza:
borzasztóan hasfájós a lányom, kb krumplin,tésztán,húson élek, 1-2 zöldség, 1-2 gyümölcs. 5 hét múlva lesz 3hónapos, másik gyermekemnél akkor szűntek meg a naphosszat tartó visítós sírások:-(
2013. ápr. 10. 22:36
8/12 anonim válasza:
én mindent ettem szó szerint, a gyereknek semmi baja nem volt, sosem volt hasfájós
2013. ápr. 10. 22:53
9/12 anonim válasza:
Én eleinte odafigyeltem, hogy a tiltólistás kajákat ne nagyon egyem, aztán idővel elkezdtem a tiltólistásokat "bevezetni" :) Mindig először csak egy picit ettem az adott ételből, ha nem volt tőle hasfájás, mehetett utána egész adaggal. Egyébként volt úgy hogy fél liter kakaót megittam reggel utána aznap este 2 dl tejet, semmi de semmi baja nem volt a babámnak.
Egyetlen egy étel viselte meg a pociját, ha én pizzát ettem, azt valamiért nem bírta, úgyhogy hanyagoltam is. Ki kell mindenkinek tapasztalni szépen óvatosan mire érzékeny a picúr pocija.
2013. ápr. 10. 23:23
10/12 anonim válasza:
Szinte minednt lehet enni, csak óvatosan, és ha azt látod, hogy gondot okoz a babánál (ez pár ótával később már kiderül), akkor azt hanyagolnám....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!