Tudom, hogy az anyatejet 24órán keresztül lehet tárolni sima hűtőben, de ezt halálosan komolyan kell venni? Tehát ha nekem 26-27órát van a hűtőben, mert az alatt gyűlik össze fagyasztani való mennyiség, akkor az már nem jó?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 8. 13:59
1/4 anonim 



válasza:





Dehogynem, én is csináltam így, bár 1,5 napnál tovább sosem gyűjtöttem azt amit fagyasztottam.
2/4 Lakt.Mónika 



válasza:





Kedves Kérdező!
Az anyatejet 48 órán keresztül lehet tárolni sima hűtőben. Általában 24 órás gyűjtést szoktak javasolni, hogy azt még össze lehet önteni, ettől nem sokkal tér el a 26-27 óra. Arra érdemes figyelned, hogy a friss tejed ne öntsd rá a hűtőben lévőre, hanem először azt is le kell hűteni, és csak azonos hőmérsékletűeket öntsd össze.
3/4 A kérdező kommentje:
jujj, eddig nem igy csináltam... akkor elrontottam?
2013. ápr. 9. 18:23
4/4 Lakt.Mónika 



válasza:





A meleg tejhez, ha hozzáöntöd a hideget, akkor olyan anyagok választódnak ki, melyek elősegítik, hogy hamarabb megromoljon a tej. Érdemes majd a felolvasztáskor figyelned, ha olyan avasodott zsír illata lenne, akkor valószínűleg már nem jó. De ezen ne emészd magad, nem tudhattad, de most már így érdemes csinálnod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!