Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki szoptatás alatt egyáltalán...

Aki szoptatás alatt egyáltalán nem fogyott vissza, lement utána az a plusz kiló?

Figyelt kérdés
Van itt még olyan rajtam kívül,aki szoptatás alatt egy dekát sem fogyott? 5 hós a babám, csak szopizik. 53 kiló voltam terhesség előtt,most meg 68.Mindenhol azt olvasom hogy olvadnak le a kilók szoptatás alatt az anyukákról, hát rólam nem..Nem eszem mást, vagy többet mint annakelőtte,de úgy látszik ez most nem jó. Már kezdtem unni,ezért megpróbáltam kevesebbet enni,ill elhagyni a kenyeret, de akkor meg kevesebb lett a tejem hiába ittam sokat. Meg az a helyzet, hogy azért egészségesen enni elég sokba kerül főleg így télen. Ha egész nap zöldséget meg gyümölcsöt,kis husit ennék..kb 10 percenként éhes lennék és a gatyám is rámenne.

2013. ápr. 7. 22:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha mat szendvics, akkor rozskenyer, vagy paszka! De legjobb, ha a sonkat + zoldseget magaba eszed!
2013. ápr. 8. 07:23
 12/18 anonim ***** válasza:

3 gyerekem van, 4.pocakban. Én is utálom az ilyen szöveget hogy leolvadnak szoptatáskor a kilók, ja már akiről. Barátnőm szó szerint csonttá fogyott miközben DŐLT a teje és 18 hónapig szoptatott, 2szer egymás után.

Én minden babámnál megszenvedek/szenvedtem hogy elég legyen , ha kevesebbet ettem ( a normál mondjuk 1900-2000 kcalnál tehát nem zabálásra gondolok!) akkor a tejem úgy megcsappant hogy nekem nem ért annyit az egész.

A szülés után minusz 10-8 kilókkal jöttem haza (maradt rajtam még úgyis úgy 3-4 kiló) és emellé szoptatáskor standard felszedek 3 kilót.

Az első babámnál még úgy voltam majd lefogyok. (1 évig szopott)

A másodiknál már gondoltam hogy jó oké iszok eszek de akkor elkezdek sportolni, 3 hónapos korától minden másnap tornáztam otthon, hát elmondom, SEMMIT se ért, abba is hagytam úgy 3-4 hónap után mert semmi változás nem történt. 14 hós koráig szopott.

A harmadik babám csak 9 hónapos koráig kérte a cicit, utána belekezdtem egy tartható diétába (zöldség, gyümölcs, sovány hús sovány tejtermék teljesőrlésű gabonák stb.) 1500 kcal, plusz minden másnap futás, 13 kilótól szabadultam meg fél év alatt szépen hónapról hónapra olvadtak le a kilók ami szoptatás alatt egyáltalán meg se mozdult.

Úgyhogy az én szervezetem raktároz szoptatásnál vagy hogy mondjam addig minden dekához ragaszkodik.

2013. ápr. 8. 08:15
 13/18 anonim ***** válasza:

1es vagyok.

Lehet enni szendvicset, de csak teljeskiörlésű kenyérből, és olyat vegyél amire rá vanírva, hogy hány százaléka tk liszt, mert sajna már arra is ráírják, hogy tk kenyér amiben 10% van.

Legalább a 70% tk liszt legyen.

2013. ápr. 8. 09:06
 14/18 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Lekopogom, nem ment el a tejem. Nem tudom beválik-e...remélem...
2013. ápr. 8. 12:43
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! A rozskenyér jó ötlet..nem nagyon szeretem,úgyhogy az már magában egy fogyókúra ha csak az van itthon:D De valószínüleg én is csak akkor fogom elkezdeni rendesen ha már legalább hozzátáplálok. Nagyon meglátszik a tejem mennyiségén ha nem eszem. A futás helyett inkább valami torna lesz. Gyalogolni amúgy is szoktam sokat. Az ízületeim valahogy nem akarnak szülés óta helyrerázódni, úgyhogy annak is örülök ha sétálni tudok.
2013. ápr. 8. 15:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Én CBA-s puffasztott rizsszeletet ettem kenyér helyett. Igyekeztem szoptatás alatt jó sokat inni, mert ez gondolom jól fel is szívja. Tornáztam is sokat, pl négykézláb 4x20 lábemelés hátra és oldalra leolvesztotta a fenekemről a karfiolokat. Lassan fogytam is közben de csak 3 hónapig tudtam szpotatni. Utána indult be. Szülés után 17 kg maradt rajtam.
2013. ápr. 8. 15:10
 17/18 anonim ***** válasza:

8 kilót híztam a szoptatás alatt, ölni tudtam volna a kajáért.

Borzasztó volt. De csak az első 5 hónapban.

Most lassanként fogyok vissza, mérsékelten eszem.

Tehát semmi drasztikus dolog, csak nincs nasi, és mennyiségi korlátot szabok, tehát nincs repi tányér milánói.

2013. ápr. 9. 14:02
 18/18 A kérdező kommentje:
ó..borzasztó egyébként. Világ életemben sovány voltam,folyton azt mondták hogy hízzak már kicsit. Most viszont a ló túloldalán vagyok és meg kell mondjam,rettenet dolog éhezni.
2013. ápr. 9. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!