Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti meddig fejtétek le a...

Ti meddig fejtétek le a felesleges tejet?

Figyelt kérdés

Úgy értem a baba mennyi idős koráig volt plusz termelődés. Nekem 6 hetes a lánykám, de már nem tudok fejni és nem duzzad meg annyira mint eleinte, lehet nincs is elég tejem?

Vagy már beáll a kereslet-kínálat? Kezdek aggódni

2013. ápr. 6. 19:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia nekem 6 hónapos a babám, 3 hónapos koráig egyáltalán nem fejtem, viszont azóta fájdogál a foga, és ha nem eszik eleget az igen csak befolyásolja a tejci mennyiségét ezért azóta fejek...

Viszont így mindig mérem is hogy mennyit eszik, ezért tudom hogy mikor kell fejni, sajnos van hogy az egyik nap csak 40 grammot a másik nap pedig 170et eszik ugyanabban az időpontban. ezért muszáj :(

Nekem jelenleg 4szer eszik csak tejet + ebédre csak szilárdat és fürdés után még nasinak tejet (6x) éjjel már nem adok neki enni 10 hetes kora óta és 20 hetes kora óta így átalussza az éjszakát ...

Tehát ha 170et vagy többet eszik akkor nem fejem utána..

Viszont ha kevesebbet akkor fejem addig amíg még lejön annyi hogy meglegyen összességében a 170-180 (pl 150et evett akkor még legalább 20at) de ha nem jön semmi akkor is fejek 15 percig, úgy is ha tényleg nem jön semmi , mert akkor ez stimuláció! Viszont ha a példa alapján 5 perc alatt lejön még 50 akkor abbahagyom.

Ha úgy érzem hogy kevesebb a tej akkor én a következőt teszem , fejek előtte egy 20ml-t és ezt külön teszem (ez a leves tej) utána szopizik és függetlenül hogy mennyit evett fejek közvetlenül utána 10-15 percig és 1-1,5 órával utána is 10-15 percig (mindegy hogy mennyi jön le)

(pl 15:50kor fejek 20at utána 16:00-16:20 szopizik, közvetlenül utána fejek és utána még 17:30kor megint fejek 10 percig.

Ezeken kívül mivel nekem végig alussza az éjszakát fél 9től 7ig ezért amikor én megyek aludni kb 23:00 - 01:00 körül akkor még lefejem mind a két cicit... ez összesen általában 150-180 ml szokott ilyenkor lenni!!!

Remélem segítettem, ja és még annyit hogy vizet-teát egyéb italt egyáltalán nem kap kizárólag a szilárd ebéd után kap vizet és este elalvás előtt a szopi után megkínálom az előző éjjel lefejt tejjel + utána még vízzel...

Sok sikert írj nyugodtan ha van kérdésed!

2013. ápr. 6. 20:06
 2/5 xStefix ***** válasza:

Mivel a kh-ban külön volt tőlem a fiam, muszáj voltam fejni neki. Másnaptól már szoptathattam is, "szerencsére" időre:(, de mivel rendszeresen fejtem mellette, éjjel is csak anyatejet kapott. A 6. napra jöttünk haza, de a szopi+fejéstől nekem is túltermelésem volt. Ezt végül 2 hét alatt sikerült leredukálnom, addig kellett kicsiket fejnem, amikor kezdtem feltelni.

Kérdező, teljesen normális, hogy már nem tudsz fejni és nem telnek fel annyira a melleid. Beállt az egyensúly, lehet örülni. :)

2013. ápr. 6. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Én kb. 10 hónapos koráig fejtem, mert valahogy biztonság érzetet adott, hogy nem fog "elfogyni", meg adtam is egy ismerős kisbabának. Néha már leálltam volna vele előbb is, csak sok volt és nem tudtam hogyan is csináljam, valahogy nem akart kevesebb lenni, aztán egyszercsak sikerült.

Meg eleinte tettem el a mélyhűtőbe is, de azt aztán kiöntöttem, mert nem volt rá szükség, és lejárt az eltarthatósági ideje.

2013. ápr. 7. 20:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez egyén függö!Én pl:3honapos koráig fejtem mert nem szopizta ki az összes tejet!Mostmár nem kell mert kivégzi :) sokszor mindkettöt.
2013. ápr. 8. 08:27
 5/5 anonim ***** válasza:
bocsánat az offér! de első válaszoló hogy csináltad hogy nem adtál neki éjjel enni? köszönöm ha válaszolsz
2013. okt. 18. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!