Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Cumisüveg helyett milyen...

Cumisüveg helyett milyen megoldások léteznek?

Figyelt kérdés
Elkerülendő a cumizavar.
2013. márc. 27. 15:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Kiskanál

Csőrös itató pohár (aminek nincs teteje, nekünk volt ilyen)

Az én gyerekem aztán el is felejtett cumisüvegből inni. Szinte csak szoptattam, illetve ritkán ezeket használtam a cumisüvegből helyett.

2013. márc. 27. 15:30
 2/13 anonim ***** válasza:
Jav.: cumisüveg helyett
2013. márc. 27. 15:31
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
én már félre tettem egy kihajló szélű kávéscsészét.
2013. márc. 27. 15:32
 4/13 anonim ***** válasza:
52%

Svéd itatópohár (kb. 300 forint, Medela is gyárt ilyet, bababoltokban kapsz)

Icipiciknek fecskendő, kicsit nagyobbaknak kiskanál.

Ha huzamosabb ideig pótolni kell, akkor a Medela Calma is jó, nálunk nem kavart be.

2013. márc. 27. 18:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szoptanít (sns)-nyakba akasztható palack, van rajta egy cső, amit a mellbimónál kell rögzíteni, így a pótlást is szopja

soft cup-olyan palack, ami kanálszerűségben végződik, csak akkor folyik belőle valami, ha enyhén összenyomod

kiskanál, kispohár- újszülött kortól használhatóak, csak meg kell tanulni

ha az utóbbi kettőt választod, akkor némelyik kicsit érdemes bebugyolálni, nehogy mocorgás közben kiüsse a kezedből. egyszerre csak nagyon kicsi kortyokat adj!

2013. márc. 27. 19:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Madela poharat vagy kiskanalat, illetve fecskendőt javaslok én is.
2013. márc. 27. 21:11
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! 2 hónapos ikreim vannak, úgyhogy csak olyan megoldás jöhet szóba, ami "gyors", gondolok itt arra, hogy kiskanál kilőve, mert mire bekanalazok 130 ml tápit, a másik babám kisírja a szemeit ...
2013. márc. 27. 21:15
 8/13 A kérdező kommentje:
A Medela Calma-ra azt írják, tápszer adásra nem alkalmas. Tapasztalatok?
2013. márc. 27. 21:32
 9/13 xStefix ***** válasza:
100%

Volt már Calma-zavaros baba a szakik esetei között, úgyhogy ez sem annyira tutibiztos megoldás.

Kérdező, időszakosan kellene pótolni vagy tartósan?

Illetve főleg, mi miatt?

2013. márc. 28. 12:45
 10/13 A kérdező kommentje:
Egy időben estére már kevesebb volt a tejem. Sokat sírtak, találgattuk mi miatt, hát jött az ötlet: kevés a tej, pótolni kell ... hozzá teszem kisfiamat másfél évig szoptattam és imádtam. De most??? Az egyik kislányom elfogadja az üveget és a mellemet is, bár éjszaka meg reggel, mikor sok a tej, fuldoklik, de azért ügyeskedik. A másik kislányomnál nem erőltettem, mert egyértelműen zavart okozott nála, ő csak anyatejet kap. De mindkettő cumizik. Estére nagyon nagy sírások vannak, egyszerűen minden összejön. Nem tudom eltalálni a fürdés időpontját vagy éhesek vagy álmosak??? És úgy érzem van tejem, mert ha megnyomom, spriccel, de nem szívják ki. Sőt, az egyik kislányom 2-3 naponta esténéként üvölt a mellemen. Lehet, hogy már fáradt mire odaérünk vagy nincs benne tej? Teljesen össze vagyok zavarodva :( Szóval nem tudom eldönteni hogy cumizavar vagy nincs tejem, azért sírnak?
2013. márc. 28. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!