Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem kell a babámnak a...

Miért nem kell a babámnak a cumisüveg?

Figyelt kérdés
3 hónapos babám nagyon lusta rendesen szopizni, kb. fél órát tudunk normálisan aztán amikor már jobban meg kell dolgozni a tejért akkor bealszik de úgy , hogy képtelen vagyok annyira magához téríteni, hogy kettő-három szívásnál többet produkáljon( sokáig kevés volt a tejem, kellett a tápszer is, lehet emmiatt ) Ezért a maradék tejemet ki szoktam fejni etetés után és azt adom oda neki a kövi szopi után, hogy ne legyen éhes mert különben sír. De mostanában azt csinálja, hogy az üveget kitolja a nyelvével, sír ha vissza akarom neki adni, és visszafordul a cicimre. És akkor megy a kettő szívás-bealvás, ha elveszem a cicim akkor megint ordít mert még éhes.Így az egész etetés elhúzódik másfél órásra is. Miért nem kell neki most a cumi? Mit csináljak vele?
2013. márc. 21. 11:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én lányom is ilyen volt :) Nálunk az vált be, hogy csikiztem a talpát, amíg evett, meg masszíroztam a feje tetejét. Ahogy idősödött, úgy erősödött is, és már nem aludt be cicin annyiszor, csak a legvégén amikor jól lakott :) A cumisüveget és a cumit sem szereti. Fél évesen el kezdtem pohárból itatni.
2013. márc. 21. 11:38
 2/7 anonim ***** válasza:
64%

Nálunk is volt hasonló 6-7 hetes korában. Annyira csak cicizni akart, semmit nem fogadott el üvegből. De keveset szopizott ki a ciciből, én is fejtem még utána, de még az is kevés volt, szóval még tápszerrel is ki kellett egészítenem, így fontos volt, hogy elfogadja az üveget. 2 napig próbáltam, hogy csak cicit kap, de nem volt elég - bőgés ezerrel, amint levettem róla, mivel még bőven éhes volt, végül már kanállal és fecskendővel tápláltam bele a lefejt tejet és a tápszert...végül úgy döntöttem, hogy elhagyjuk a cicizést és csak cumit kap, mivel ciciből nem is lenne elég a tej, viszont nem fejlődött kellő tempóban, ennie kellett...3-4 kanalas, csepegtetős módszer után csak elfogadta a cumisüveget, mivel megértette, hogy így is úgy is "letolom" a torkán az ételt, olyan nincs, hogy nem eszik :( Azóta csak cumisüveg van (egyszer éjszakai hasfájásnál kapott cicit, utána újra kezdte nem elfogadni a cumisüveget - végleg nem adtam neki többé cicit).

Most 6 hónapos múlt és kb fele anyatej-fele tápszer kombót kap cumisüvegből :)

Sokféle képpen kapta az ételt: cici, üvegből tej, üvegből tápszer - besokallt, választani kellett melyik legyen.

2013. márc. 21. 12:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A fecskendő és a masszírozás jó ötlet! Egyébként a növekedési ugrások ilyenek, állandóan szopizni akarnak :)
2013. márc. 21. 14:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is állandóan sírt, ha nem volt cicin. Nem azért sírt, mert nem volt elég a tej neki (ő pl.: volt hogy heti 500 grammot hízott egy hét alatt), hanem, mert így nyugtatta meg magát. Cumit próbáltam adni neki én is az állandó cicin lógás helyett, de ettől cumizavaros lett. Ha időd és kedved engedi, hagyd cicin amennyit csak szeretne lenni, így a 3 hós növekedési ugrásnál tud magának több tejet is csinálni, hogy esetleg ne kelljen a tápszer.
2013. márc. 22. 03:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
1 hónapos koráig kínlódtam a szoptatással,mert a kórházban megetették cumisüvegből rendszeresen és nem szopott mikor hazajöttünk,fejnem kellett+cumisüvegből evett,aztán sok türelemmel visszaszokott a cicire,hónapokig még csak nem is látott cumisüveget,és mikor ott akartam hagyni anyukámnak pár órára,hagytam lefejt tejet,meg üveget,már nem fogadta el..Azóta sem,érdekes,ha elmegyünk,kiskanállal tudják csak megetetni vele a tejet,hát elég macerás nekik,de ez van,sokat próbálkozunk,de kiköpi egyből,úgy látszik,h vannak ilyen babák,akiknél a cici és cumi kizárja egymást,pedig a másik két lányom is szopott,de elfogadta az üveget is.
2013. márc. 22. 07:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megpróbálom a csikizést hátha akkor nem fog elaludni. Hagynám én , hogy csak a cicin lakjon jól lassan csak hát akkor egyik etetésből esünk a másikba és akkor meg nincs napirend, nem tudok csinálni semmit mert egész nap csak cicin van a baba. Szerintem ez sem jó. Ha máshogy nem akkor megpróbálom majd még a fecskendőt is, köszönöm a tippet. Mindenkinek további jó babázást kívánok:-)
2013. márc. 22. 11:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem tartana sokáig ez az időszak, lassan elkezd majd érdeklődni a külvilág felé, és a szopik ideje lecsökken pár percre/alkalom. Sokan azért küzdenek, mert nem kell a babájának a cici, szerencsés vagy, hogy a te babád meg inkább azt akarja, mint a cumit.
2013. márc. 23. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!