Szoptatós anyukák! Mit tegyek, hogy jobban érezzem magam a bőrömben?
a babám 3 hós volt, amikorra visszanyertem a versenysúlyomat, most fél éves, csak anyatejes, 9 kilós baba
tévhit, hogy nem lehet tornázni - lehet, csak mértékkel
én a babámmal együtt szoktam tornázni, nagyon tetszik neki; jók még a hosszú tempós babakocsis séták is
fogyókúrázni valóban nem lehet, viszont egészségesen enni nem csak lehet, de kell is - sok zöldség, gyümölcs, kevés üres kalória (édesség, fehér kenyér stb)
szépen mennek lefelé a kilók észrevétlenül
hennával lehet hajat szinezni, még pár csinos ruha, smink és kész is a szupermami :)
Szintén egy éves a babám és + 8 kg maradt. Hajat festethetsz. Nyugodtan. Ha mégis aggódsz emiatt ott a hennás festék, a színező vagy a melírozás /nem ér a bőrödhöz/. Szoliba is járhatsz, karcsúbbnak tűnik, aki barnább. Lehetnek diszkrét és csinos műkörmeid /ha szereted, nekem pl van/ és nőiesebbnek érzem magam tőle. Fesd ki magad, ha kimész az utcára, diszkréte, de ne legyél soha karikás, csapzott, kócos. Néha áldozz magadra is, és vegyél vlm új rucit.
A torna meg nem tilos! Sőt. Persze nem a legdurvább zsírégető aerobikkal kell kezdeni.
Azért, mert szoptatunk nem kell zsákruhába bújni és szorosan hátrafogott arcal, mártírkodva hangsúlyozni, hogy azért hanyagoljuk el magunkat, mert szoptatunk....
A plusz kilóat lehet büszkén és szexin is viselni;-)
bocs: hátrafogott hajjal
Első hozzászóló: sajnos nem mindeni olyan alkat, mint te, bizony van, akinek kell a tartalék a szoptatáshoz - hozzá teszem ez a természetes biológiailag.
Ha kevesebb lesz a tejed tápértéke, legalább biztosan elkezd enni mást is. Egy 1 évesnél idősebb babának már nagyon nem elég a tejcsi, max ha fél óránként szopizik, de ez meg képtelenség.
Szerintem vedd a kezedbe az irányítást és ne adj neki annyit...
Ha babád már elmúlt 1 éves, akkor belépett a kisgyermek korba, tehát nem a tejről és a szoptatásról kellene szólnia a napjának. Persze jó ha még szopizik reggel/este, de ne ez legyen a napotok meghatározója.
Neked meg el kell szakadnod a "szopatatós anyuka" szerepkörből végre. Tudom, hogy kényelmes ez az élet, de előbbutóbb úgyis szembe kell nézned azzal, hogy a gyerkőcöd már bizony nem baba és te az anyaságod mellett, ember, nő, feleség stb is vagy.
Szia!
3 hónapos a babám.
Havonta járok fodrászhoz vágatni, melíroztatni.
Kozmetikushoz gyantára.
3 kg maradt rajtam szülés után, erre hol feljön +2 hol lemegy.
Cukor, kenyér, tészta - ezekre érdemes odafigyelni, a gyerekorvost meg megkérdeztem, lehet tornázni, csak nagyon jó sportmelltartó kell.
Amíg elvagyok, apa babázik, vagy valamelyik lelkes nagyszülő és feltöltődve megyek haza csemetémhez.
Nem vagyok egy fenekén megülő típus.
Na ruhagondom nekem is van, de még várok pár hetet a vásárlással, addigra leadom a hasam.
Lehet mindent, csak akarni kell.
Szép napot!
Nagyon megértelek! Az én tündérem 13 hónapos és még napi 5X kéri a tejet. Rajtam is van még + 8 kg, utálok tükörbe nézni... De úgy döntöttem, hogy elég, és mivel a babám is elég nagy, így beruháztunk egy kerékpárra való gyerekülésre és irány a nagyvilág. Napi több km tekerés + 10 kg-mal a hátam mögött:) és szépen mennek le a kilók. Amióta elkezdtük a kerekezést - másfél hónapja - azóta 4 kg ment le rólam. Persze ez még régen nem az az állapot, amit szeretnék, de tempó és majd csak lemennek ezek a zsírgumik a derekamról:) Az étkezésemen nem változtattam, eszek mindent, ami jólesik - mértékkel. És ami számomra a legfontosabb - a férjem nem piszkál, hanem biztat! Nélküle nem tartanék itt, ahol most:)
A hajamat én is festetem, nyugodtan festesd te is! A kilóidról meg ne mentegetőzz, örülj, hogy te még megadhatod azt a babádnak, amit a karcsú anyukák már nem... És a picid egészsége mindennél előbbre való, nemde? Fel a fejjel!:)
ui.: A "tejeskancsóval" igazán jól megnevettettél...:)
Én is érzem így magam néha, én másfél éve szoptatok. Anno még a terhességem előtt a férjem hatására kezdtem el rövidről növeszteni a hajam (mert "a hosszú haj a nőies"), de a terhesség és a szoptatás eléggé megviselte, nekem is hullik, lapos, fénytelen. Úgyhogy nemrég megelégeltem és visszavágattam bubira. Így végre újra tetszem magamnak, jobban áll, kezelhetőbb és kevésbé feltűnően hullik. (A férjem meg szeressen így, ahogyan régen is. :-P) Ha gondolod, te is próbálj ki új és a hajad állapotának jobban megfelelő frizurát.
A terhességem elején épp feketére voltam festve, de azóta csak melíroztattam párszor. Most pár hete merészkedtem csak újra a vörösesbarna festésig, de ez is bevált. (Korábban egy fodrász azt mondta, hogy feketére semmiképp ne festessek, mert az ugye elég "durva" - nade ezzel az erővel az összes festék ugyanolyan káros, hiszen műanyag /kivéve a henna/, mindegy, milyen színű! Pl. a szőkében meg hidrogén-peroxid van. Szóval ennyi idősen és hogy már nem a tejcsi a fő táplálék, én újra festettem, bár nem tervezem rendszeresre. Ha viszont ti még gőzerővel szopiztok, akkor neked én is inkább a hennát javaslom.
Én nem sportolok, bár kellene (+5kg), mert nekem is van ruha-gondom. Van itthon sztepper, csakhát rá kéne állni.. Az előző biciklis ötlet viszont teszik, van is vadiúj bringám, csak meg kell tanulnom cangázni. :) Úgyhogy én egyelőre sokat talpalok a babakocsival, pl. anyuékhoz a nagyobbikkal megyek hegynek fel hetente 2x, 12kg kocsi + 11kg gyerek, jó móka!
Néha új ruci, kis smink, némi kényeztetés, egyetértek a többiekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!