Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha éjszaka nem kel fel a baba...

Ha éjszaka nem kel fel a baba szopizni le fog a tej csökkenni? Keltsem fel?

Figyelt kérdés
2013. márc. 22. 08:25
 1/10 anonim ***** válasza:
39%

Dehogy keltsd fel!

Attól nem fog elapadni a tejed, ha éjszaka nem szopizik a babád. Azért nem kel fel, mert jól van lakva. Ne akard elrontani!

Sőt, egy idő után az a normális, ha átalusszák a babák az éjszakát. Csak nagyon sok babának ez nem jön össze. De teljesen normális, ha átalusszák az éjszakát. Sőt, az lenne a legjobb, ha át tudná minden baba aludni az éjszakát.

2013. márc. 22. 08:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Éjszaka alvó gyereket SOHA NEM KELTÜNK FEL, hacsak nem nagyon kicsi a súlya vagy sárga!!!! Pihenj akkor Te is! Nem fog lecsökkenni a tej mennyisége, ha napközben szopizik! Be fog állni a kereslet-kínálat 1-2 héten belül! Ha mégis ébredne éjszaka, akkor újra több fog termelődni pár nap után, ha gyakrabban rakod mellre.
2013. márc. 22. 08:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Nehogy felébresszed! Nem fog csökkenni a tejed!
2013. márc. 22. 08:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon pici és esetleg sárga, vagy nem fejlődik jól, akkor keltsd fel. De amúgy, egy egészséges, jól fejlődő babát én nem keltenék!

A tejed ilyenkor igazából nem lecsökken, hanem alkalmazkodik a baba igényeihez. De ez nem jelent bajt, ettől még te hónapokig, évekig szoptathatsz még.

Lányom 2 hónaposan már nem kelt éjjel enni, és nem ébresztettem fel. Utána még sokáig szoptattam amúgy, ehhez alkalmazkodott a testem.

2013. márc. 22. 08:33
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi!Csak mindenütt azt olvasom,h az éjszakai szoptatás is nagyon fontos a tejtermelődés szempontjából,5 hetes kora óta nem kel fel,csak reggel 7 óra körül,már ez megy pár hónapja,mivel féltem,ezért fejek éjjel,gondolkoztam,h inkább keltsem-e fel,vagy érdemes nekem fejni éjjel egyáltalán??
2013. márc. 22. 08:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát én nem fejtem éjjel, örültem, hogy alszik az egész család.

Biztos, hogy nem keltenék fel este egy alvó gyereket. Neki is jó a pihenés, és nekünk is. A tej ettől még nem apad el.

2013. márc. 22. 08:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerencséd van használd ki :). Nekem se kel fel néha, csak akkor fejek ha ilyenkor megdagadnak a melleim. De 1 nap után simán beáll és nincs gond, annak ellenére, hogy napközben nagyon sűrűn szoptatok. Jó babázást!
2013. márc. 22. 08:54
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az első pár hétben tényleg fontos az éjszakai szoptatás. Később, ha nem kel fel, akkor nem kell ébreszteni.
2013. márc. 22. 09:04
 9/10 anonim ***** válasza:
5 hetense már nem gond, ha alszik....
2013. márc. 22. 09:04
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Amit írtál, kedves kérdező, az igaz, de leginkább az első hetekben, és akkor szoktuk ezt a dolgot komolyan venni, ha a baba éjjel magától ébred de az anyuka nem akarja szoptatni merthogy aludnia kéne. Mert az ébredésnek oka van, például az, hogy a csecsemő megéhez_het_ éel is.

DE! Ha a kicsid nem sárga, nappal szépen szopik, megfelelően gyarapszik, magától alussza át az éjjelt, akkor semmi okod az ébresztésre:)! Ami éjjl kimarad, azt nappal "pótolja", meg fogja kapni a kellő inggert a melled, ne izgulj:)!

2013. márc. 22. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!