Ha éjszaka nem kel fel a baba szopizni le fog a tej csökkenni? Keltsem fel?
Dehogy keltsd fel!
Attól nem fog elapadni a tejed, ha éjszaka nem szopizik a babád. Azért nem kel fel, mert jól van lakva. Ne akard elrontani!
Sőt, egy idő után az a normális, ha átalusszák a babák az éjszakát. Csak nagyon sok babának ez nem jön össze. De teljesen normális, ha átalusszák az éjszakát. Sőt, az lenne a legjobb, ha át tudná minden baba aludni az éjszakát.
Ha nagyon pici és esetleg sárga, vagy nem fejlődik jól, akkor keltsd fel. De amúgy, egy egészséges, jól fejlődő babát én nem keltenék!
A tejed ilyenkor igazából nem lecsökken, hanem alkalmazkodik a baba igényeihez. De ez nem jelent bajt, ettől még te hónapokig, évekig szoptathatsz még.
Lányom 2 hónaposan már nem kelt éjjel enni, és nem ébresztettem fel. Utána még sokáig szoptattam amúgy, ehhez alkalmazkodott a testem.
Hát én nem fejtem éjjel, örültem, hogy alszik az egész család.
Biztos, hogy nem keltenék fel este egy alvó gyereket. Neki is jó a pihenés, és nekünk is. A tej ettől még nem apad el.
Amit írtál, kedves kérdező, az igaz, de leginkább az első hetekben, és akkor szoktuk ezt a dolgot komolyan venni, ha a baba éjjel magától ébred de az anyuka nem akarja szoptatni merthogy aludnia kéne. Mert az ébredésnek oka van, például az, hogy a csecsemő megéhez_het_ éel is.
DE! Ha a kicsid nem sárga, nappal szépen szopik, megfelelően gyarapszik, magától alussza át az éjjelt, akkor semmi okod az ébresztésre:)! Ami éjjl kimarad, azt nappal "pótolja", meg fogja kapni a kellő inggert a melled, ne izgulj:)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!