Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 6 hetes babá mennyi ideig...

6 hetes babá mennyi ideig lehet éjszaka etetés nélkül?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy 3 hónaposat hagyni kell aludni. Én is hagyjam a 5 és fél hetes kislányom amíg magától ébred? Eddig 6-7 óra múlva megpróbáltam megszoptatni. Mohón kezdi el, de csak keveset eszik(10-30 ml-t), aztán úgy elalszik, hogy nem lehetett rávenni, hogy folytassa.
2010. jún. 8. 00:48
 1/6 anonim ***** válasza:

mi 2850-nel szüettünk, aztán 2620-szal jöttünk haza. a védőnő és az orvos egyöntetűen azt mondta, ha meghaladja a 3000-et, akkor hadjuk aludni, majd ha éhes, akkor felébred. (persze a súlyát ellenőrizni kell, mert ha nem hízik kellő ütemben, akkor vissza az egész), most majd 5 hónaposan ott tartunk, hogy simán végigalussza az éjszakát (gyakorlatilag 2 hónapja), ami nem kis könnyebbséget jelent mindenkinek.

de ez egyébként bizalmi kérdés, ki ezt mondja ki azt (még az orvosok is), úgyhogy beszéld meg a saját orvosoddal, védőnőddel, hogy ők mit javasolnak.

2010. jún. 8. 01:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Nappal rendesen eszik? Hetente elegendőt hízik? Ha igen, akkor hagyhatod egész éjjel aludni.
2010. jún. 8. 01:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólókhoz,ha szépen megy a súlya akkor felesleges éjszakánként felébresztened!Ő úgyis jelzi,ha éhes, azzal,hogy felkel.Hogyha nem ébred fel,csak hajnalban,szerintem neked is jó,hogy tudsz pihenni éjszaka!Nem baj,ha kezd kialakulni a babádnál a folyamatos éjszakai alvás,ez csak jó, bár lehet te azért vagy megijedve,mert ezzel kapcsolatban is hallani ezt-azt,az orvos is mást mond,védőnő is,ismerősők is...

Minden baba más,nem lehet meghatározni egysikúan,a fejlődési szakaszokat sem.

2010. jún. 8. 06:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Örüülj,hogy alszik.Ha éhes lesz a kis gyomra úgy is felébreszti.

A lányom óramü pontossággal 2 óránként evett......Èjjel nappal.A fiam szerencse csak 1x ébred születése óta.

ha szépen fejlödik hagyd öt.

2010. jún. 8. 08:11
 5/6 anonim ***** válasza:
hidd el, ha a baba éhes, szólni fog. úgyis kiköveteli magának. Aranyszabály: alvó babát sose ébressz! (persze ha amúgy egészséges!)
2010. jún. 8. 13:33
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Az elején a doktornő és a védőnő is azt mondta: ne hagyjam 4 óránál tovább aludni, mert sárgaságos.

3500 gr-mal született, 3436-tal jöttünk ki a korházból. Keveseket eszik kortársaihoz képest: 70-90ml, amikor rendesen eszik(anyatejes), de napközben többnyire csak 40-60 ml-t, egyszer evett közel 200ml-, egy este. Mindig este eszik többet. 5 hetesen 4400 gr. volt. Szépen fejlődik, nagyon élénk, jól tartja a fejét, próbál kúszni. Szívem szerint én se költeném fel, és ezután nem is fogom, (bár az is ijjesztő a számomra amikor álmáből hírtelen sírással ébred).

2010. jún. 8. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!