Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy is van anyatejes babáknál...

Hogy is van anyatejes babáknál e az éhség-szomjúság dolog?

Figyelt kérdés
4 hónapos a kislányom,általában 3 óránként eszik,de olykor evés után kb.egy órával nyűgösködik, kipróbálom,hogy szopizik-e és igen,eszik pár kortyot.Csak pár percig és nem is szívja meg annyira.Ilyenkor szomjas maradhatott?Ha igen,akkor miért nem igényli mindig 2 szoptatás között?Vagy ha esetleg éhes maradt,miért nem jelzi közvetlenül szopás után?Vagy bármikor esznek a babák,ha kínálják őket?Buta kérdés,de nem próbáltam még úgy etetni,hogy nem kérte:) Tejem van,nem hiszem,hogy ezzel van gond.
2013. márc. 20. 11:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A mellben "tárolódó" tej a szomjoltó első tej, ami először ürül, mikor a baba szopni kezd. Ez után, ha tovább szopizik, termelődik a többi tej, ami már zsírosabb, laktató.

Tehát ha 1- 2 óra elteltével adsz neki újra mellet, akkor nagy eséllyel szomjoltót kortyol:). Ha nem ugyanazt a melledet adod neki, amivel előzőleg befejeztétek a szopit.

Ezen kívül biztosan tudod, hogy nem csak evés, ivás nekik a szopizás, hanem "nyugtató" is, szóval az is lehet, hogy ilyenkor csak kicsit "feltöltekezik" belőled és megy a dolgára:).

2013. márc. 20. 11:23
 2/3 wartburg353s ***** válasza:
100%
Lehet, hogy szomjas. Az első pár korty tej minden szoptatásnál hígabb, ezért szomjoltásra való. Tehát ha csak rövid ideig szívja, akkor nem éhes, hanem inkább szomjas. De lehet, hogy csak hozzád akar bújni. Nem tudom, mindig esznek-e a babák, ha mellre teszik őket, én se kínáltam a fiacskámat, ha nem kérte. Lehet, hogy melegebb van, amikor kéri két szoptatás között, vagy többet izgett-mozgott, és ezért szomjazik meg jobban. Mi sem mindig szabályos időközönként vagyunk szomjasak.
2013. márc. 20. 11:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha simán kibír 3 órát és csak párat kortyol, nyugi nem éhes!

És add csak neki továbbra is a cicin szomjoltásra, vízzel ráérsz bőven hozzátáplálás elkezdése után, vagy akkor is megszoptathatod minden szilárd kaja után, nem kötelező vizet adni akkor sem :)

2013. márc. 21. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!