Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehetséges, hogy a 2 hetes,...

Lehetséges, hogy a 2 hetes, anyatejes babám szomjas? Adhatok neki vizet?

Figyelt kérdés

2013. jan. 18. 21:07
1 2
 1/17 gabszem ***** válasza:
30%
adj neki nyugodtan
2013. jan. 18. 21:07
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Miből gondolod, hogy szomjas?
2013. jan. 18. 21:09
 3/17 anonim ***** válasza:
42%
Adhatsz nyugott szivel, de nem lehet szomjas mivel anyatejes. :) De csak nyugodtan adj ha szeretnél baj nem lesz.
2013. jan. 18. 21:09
 4/17 anonim ***** válasza:
11%
Az anyatejes baba is lehet szomjas. Az anyatej neki étel, nem ital. Ha meleg van a szobában, vagy száraz a levegő, akkor lehet szomjas. De inkább ánizs vagy köménymagos teát adj neki, az a hasfájását is enyhíti.
2013. jan. 18. 21:15
 5/17 anonim ***** válasza:
21%
persze, hogy adhatsz.
2013. jan. 18. 21:27
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de szerintem a köménymagos teával vigyázz pont ma adtam először a 8 hetes kicsimnek aki egyébként nem hasfájós és olyan szeleket okozott neki hogy egésznap alig aludt és tiszta nyűgös volt.
2013. jan. 18. 21:40
 7/17 anonim ***** válasza:
75%

Ha úgy látod, szomjas, szoptasd meg! Az anyatej első része, a magas cukortartalmú, vizes előtej 80%-a víz, az sűrűbb hátsó tej csak a második hullámban indul be. Ha nem éhes, nem is fog addig szopizni, hogy eljusson oda, pár korty után abbahagyja majd. Nagyon pici még a babád, felesleges a gyomrár egyéb folyadékkal terhelni, semmit nem emészt olyan könnyen, mint a tejetz, hiszen arra van kitalálva az egész szervezete :)

bátran szoptasd meg, ahányszor csak sír, cuppog, ezzel nem csak táplálod, de nyugtatod is :)

ha mégis a víz mellett döntesz, ne cumisüvegből add, hanem fecskendőből, kanálból, pohárból - ezek nem zavarnak be a szoptatásba, illetve a szopási inger miatt nem fog többet inni, mint amennyit akar.

2013. jan. 19. 08:41
 8/17 anonim ***** válasza:
76%
Ha szomjas szerintem tedd cicire (én így cselekszem), az elsőtejnek szomjoltó hatása van. Ha igény szerint szoptatod, akkor a kereslet-kínálat alapján mindig lesz neki elég tejcsi, ha adsz neki mást az anyatejen kívül, csökkenhet a mennyisége a tejednek.
2013. jan. 19. 08:49
 9/17 anonim ***** válasza:
Adhatsz neki, de inkább szoptasd meg.Az neki a legjobb.
2013. jan. 19. 10:37
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válszokat, cicire teszem, amikor csak kéri,csak abból gondoltam, hogy szomjas, hogy nagyon ki volt cserepesedve a szája az este..

Köszönöm!

2013. jan. 19. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!