Ha a 3 hetes babám óránként eszik, az nem gond?
Attól félek hogy kevés a tejem,ezért kéri ilyen gyakran.ma 3hetes majdnem 1kgot hízott,tehát fejlődik rendesen a kis gombóc:)
Csak nem értem hogy miért van ez...
semmi gond..én annyiszor adtam neki, ahányszor kért..volt hogy 20 percenként is evett még 1,5 hónaposan is.
én elfelejtettem az órát meg a mérleget is..teljesen a lányom igénye szerint szoptatok..nagyon szépen gyarapszik.
most volt 3 hónapos, ma mérték 7060 gramm ( 3840-el született )..úgyhogy szerintem nyugodtan csináld így!
Ha egy kilót hízott, nem lehet kevés a tejed:)!
Pusztán arról van szó, hogy egy ilyen fiatal csecsemőnek nagyon pici még a gyomra, hamar emésztődik az a kis anyatej, ami beléfér:).
Semmi gond nincs ezzel, enyém is ezt csinálta ilyen idősen.
Azért van ez, mert:
- nagyon pic a gyomra, így kevés tejci fér bele
- a tej könnyen emészthető táplálék, hamar kiürl a gyomorból
- nemcsak az éhségét csillapítja, hanem a szomját is.
- reflexét, szopizási igényét is így elégíti ki
- a tej nyugtató hatású (is)
Enyém még 2 és fél hónaposan is ezt csinálta, pedig napi fél liter többletem volt, amit lefejtem, és vitték a tejgyűjtők. 3 hónaposan is csak 2,5 órára csökkent ez az idő.
Ne aggódj! A tej rengeteg mindenre "jó"! Ez így rendben van, mad idővel csökken a gyakoriság...
ez mind igaz lehet, amit elottem írtak..nálunk még a mellretétellel is gond lehetett, mert nem nagyon kortyolt, tej volt boven, folyt mindenfele, de a kicsi nem tudta kiszivni...szintén van egy nagyobb gyerkoc is, aki nagyon rosszul élte meg (és én is) az egész napos végtelen szopikat. kb 3 hetesen kezdte nekem a kicsi, 2 hétig kínlodtam, ezalatt a 2 hét alatt fogyott..végén oda jutottam, hogy lefejem így végre jollakattam a kicsit és van idom másra is. és szépen nodogel.
ha továbbra is szépen "hízni" fog a baba, akkor valoszínuleg nem ez a gond, hanem valmi a korábban felsoroltak kozul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!