Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akik rántott köménymaglevest...

Akik rántott köménymaglevest eszik mennyit eszik belőle? Naponta? Segit valamennyit a tejtermelésbe?

Figyelt kérdés
2013. márc. 12. 11:23
 1/3 anonim válasza:
Igen, nekem segít a tejtermelésben! Kb. egy liternyit ittam meg belőle, amikor szükség van rá. Ha nem is azonnal, de másnapra több tejem volt tőle!
2013. ápr. 2. 12:47
 2/3 anonim ***** válasza:
A tejtermelésre egy dolog hat, ha hagyod a gyereket hogy minél gyakrabban rácuppanjon. Én az elsőnél mindent kipróbáltam, de ő nem cicizett, el is ment a tej, most a második cicizik és teljesen más... Több tízezret költöttem el csodaszerekre is! Szóval egyél, igyál de csak amit kívánsz és tedd rá a gyereket ha nyikkan, ez nem azt jelenti, hogy órákig van rajta, hanem hogy amíg szív rajta van, utána leveszed, ha megint nyikkant ráteszed! de nem egyfolytában és váltott mellel, és utána ha leveszed fejj rá kb 4-5 percig így tudni fogja a cici, hogy még kell a tej, 2-3 nap és nagyon sok tejed lesz!!! hidd el!!!
2013. ápr. 24. 18:57
 3/3 Dr. Kemenczeiné Andi ***** válasza:

Szia!Szoptatási szaktanácsadó hallgató vagyok és szívesen válaszolok a kérdésedre ha nem bánod, remélem tudok vele segíteni. A tejtermelés a kereslet-kínálat elve alapján működik, vagyis minél gyakrabban és minél nagyobb mértékben üríti ki a kisbaba a mellet, annál nagyobb tempóban és annál nagyobb mennyiségben fog termelődni a tej. Ha esetleg valamilyen okból a baba nem tudja hatékonyan kiüríteni a mellet, akkor az anyuka fejéssel tudja ezt segíteni.

A tejszaporító hatásúnak tartott ételektől önmagában nem várható a tejtermelés növekedése, nem ártanak, de a megfelelő szoptatási gyakorlat (amit fentebb írtam) nélkül nem is használnak. Szóval próbáld a kisbabád jelzéseit figyelni, és minél gyakrabban mellre tenni.

A gyakori szoptatással a szervezeted folyamatosan azt a jelzést kapja, hogy még több és több tejre van szükség. Az éjszakai szoptatásnak is nagy szerepe van a tejtermelés fokozásában. Hiszen ha hosszú idő telik el két szoptatás között éjszaka, akkor azt a jelzést kapja a szervezet, hogy nincs szükség annyi tejre. Bújjatok sokat össze napközben, ha nem okoz gondot akkor legyetek sokat bőr-bőr kontaktusban, hordozd őt, ha ezek nem állnak tőled távol. Ezekkel a dolgokkal még jobban a babádra tudsz hangolódni, hamarabb észre tudod venni a jelzéseit. Kitartást és sok-sok örömöt kívánok nektek :)

2013. ápr. 25. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!