Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Minél több cici annál több tej?

Minél több cici annál több tej?

Figyelt kérdés

2 hetes mult a babám óránként két óránként kér cicit. megpróbáltam egyszer fejni 10ml jött le abbol a ciciből amit szopott. két mellből szoptatok. de abszolut nem érzem nőne a tejmennyiségem főleg este frász kerülget hogy este elegendő legyen a tejem.

eszek iszok

sok tejserkentő tea+homeos bogyo +sőr.

3180 rol mára 3560 gramm eszik alszik, nem hasfájós

de félek és tők ugy érzem hogy estére csappan meg a tejmennyiségem. hogy tudnék ezen változtatni?

2013. márc. 5. 12:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az teljesen normális, hogy este kevesebb a tejed! Mondom ezt úgy, hogy 18 hónapja szoptatok, 8 hónapig a tejgyűjtők vitték a tejem, majd ismerősnek adtam pár hónapig.

Egyébként igen, a legjobb tejserkentő maga a szoptatás.

Teljesen jól hízik, én nem aggódnék, hogy elég-e a tejem. Szóval hiába próbálnál változtatni, estére mindenkinek kevesebb ( ám tápanyag dúsabb) a teje. Az, hogy ilyen korban ilyen sűrűn kér cicit, teljesen normális!

Nyugi! Ne idegeskedj, elég a tejed

2013. márc. 5. 12:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Még egy, a tejserkentő teát sem szabad túlzásba vinni, az is okozhat pocakfájást. Ellenben sok ásványvíz, gyümölcslé. A folyadékbevitel rengeteget számít!
2013. márc. 5. 12:20
 3/4 frászkarikaborsó ***** válasza:
tök normális az is hogy nem tudsz többet lefejni, mert pont annyit termelsz mint amennyire neki szüksége van. Nem többet. Ez így van kitalálva :) magától senkinek nem lesz több teje, csak ha nekiáll rendszeresen fejni, de akkor is az van hogy az elején alig 10-eket tud, aztán egyre és egyre többet. A tejleadók sem úgy keletkeznek hogy hirtelen valakinek háromszor annyi teje van mint kellene :)
2013. márc. 5. 15:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Estére mindenkinek kevesebb a teje, mert estére már másfajta tejet termel a melled - laktatót, sűrűt, hogy tovább tudjon vele pihenni a kicsi. Ahelyett, hogy a ml-ket meg a grammokat nézed, inkább a babádat figyeld - ha jókedvű, eszik, alszik, játszik, gyarapszik (a tiéd gyönyörűen gyarapszik!) és van elég pisis pelusa, akkor tuti elég a tejed! Az én lányom 2 hetesen kb. 30ml-t evett egy alkalommal, mégis úgy hízott, mintha tömném:) Úgyhogy nyugi, nem a mennyiség a lényeg!

egy nagyon tündér doki mondta, hogy a gyereknek kb. 400-ml kaja kell egy nap - van amelyik gyereknek a komfortérzetéhez és a gyarapodásához 1200ml kell, van amelyik 400-al tökéletesen érzi magát.

2013. márc. 7. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!