Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi lelte a babámat? Miért nem...

Mi lelte a babámat? Miért nem szopik rendesen?

Figyelt kérdés
Egész éjszaka óránként vagy másfél óránként szoptattam, mert sírt érte két és fél hónapos babám. Aztán most délután rácuppant, szívott kettőt és kiköpte. Ezt eljátszottuk vagy tízszer és végül nem kérte. Elaludni persze nem tudott, és két óra múlva kifakadt és sírt a cicért. De amikor a szájába adtam egyszerűen nem kellett neki. Minél inkább tömtem a szájába, ő annál kevésbé akart szopizni. Végül kénytelen voltam neki tápszert adni. :( Mi lelte? Nem ízlik már neki a tejem? Nem jön neki rendesen? Nem is értem! Pedig már olyan ügyesen szopizott! 25-45 percen belül teletömte a kis pocakját.
2013. febr. 19. 17:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy meg fog jönni,azt érzi,vagy bánthatja a foga.Legalábbis az én fiam ezért a két dologért utasított el ideiglenesen.
2013. febr. 19. 18:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is volt szopisztrájk, ilyenkor lefejt tejet adtam Neki (Calmaból).

Rendszeresen kap pótlást? Cumisüvegből? Mert sajna a cumisüveg okozhat egy cumizavar nevezetű fránya dolgot, ilyenkor elutasítják a babák a cicit, mert abból nem jön olyan könnyen, mint a cumisüvegből.

Ha nem, akkor én is a közelgő piroskára tippelnék, esetleg olyat ettél, ami neki nem ízlik. Fejj szerintem és azt add, ne tápit!

2013. febr. 19. 18:13
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem szoktam neki pótolni, mert elég a tejem, csak azért van tápszer, hogy ha nincs lefejve, akkor se legyen pánik.

Nem korai még a menszesz? Még csak 2 és fél hónapja szültem! A foga is korai lenne, én úgy tudom az legkorábban 4 hónapos korban kezd nőni...

Karfiol levest ettem meg palacsintát ebédre, szóval semmi sxtra fűszeres cucc nem volt

Azért próbálkozom még, hátha elfogadja.

Köszönöm a válaszaitokat!

2013. febr. 19. 18:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ennyi volt,mikor menstruálni kezdtem,és a fogai is 3 hós korától bántották,pedig csak 7 hósan jött ki az első:(
2013. febr. 19. 18:40
 5/9 frászkarikaborsó ***** válasza:
100%
Nekem akkor csinált ilyet szintén hasonló korú fiam, amikor vagy büfiznie kellett és az nyomta, vagy kakilnia kellett és azért nem esett jól neki a tej. Olyan is lehet, hogy nem kényelmes neki a testtartás, vagy esetleg túl gyorsan jön a melledből a tej és azt nem szereti. De azt tudd hogy ha tápszert adsz neki akkor annyival kevesebbet eszik, így annyival kevesebb is fog termelődni, ha rendszeresen előfordul akkor ettől csökkenni fog a tejed.
2013. febr. 19. 18:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Ettél már karfiolt korábban is? Mármint mióta szoptatsz :)
2013. febr. 19. 19:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Karfiol puffaszt,nem biztos hogy bírja a babád.

2. Nekem szülés után a 4. héten megjött hiába szoptattam.

3. Van olyan ismerősöm aki babájának már 3 hónaposan kibújt az első foga.

2013. febr. 19. 21:09
 8/9 anonim ***** válasza:
nekem is megjött a 2.hónapban szülés után..engem akkor utasított el,mikor sóskát ettem,meg fahéjas sütit,meg mielőtt megjön,akkor nem ízlik neki a tej
2013. febr. 20. 00:57
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ettem már karfiolt szoptatás alatt és eddig sosem volt tőle szopisztrájk. És igen, tudom, hogy van ez a tehtermelősdi, mondom, nem i szoktam pótolni mert nem kell (kipp-kopp).

Hát jó, meglátjuk, aztán tényleg lehet, h meg fog jönni, vagy a kicsi foga indult meg! :)

2013. febr. 20. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!