"Van elég tejed? , Szopik rendesen"? Ti mit válaszoltok, az ilyen kérdésekre, ha idegenek kérdezik?
Még csak kismama vagyok, de már most sokat hallom, ismerősöktől, hogy csak úgy odamegy hozzájuk valaki pl. a boltban és megkérdezi, hogy van-e teje, illetve, hogy tud-e szoptatni.... :D
Ti az ilyen kérdésekre mit válaszoltok, ha ezt egy tök idegen teszi fel?
Sajnos én nem vagyok az a csendes, nyugodt típus.. :D
Szóval félek, ha nem lesz valami előre betáplált, diplomatikus válaszom, akkor a Szopik-e még kérdésre azt felelném, hogy és maga?
Segítsetek!! :D
Nektek mi a véleményetek erről?
Hát nekem kezdettől fogva kellett pótolni kis tápszert a tejcsihez, nyilván ennek taglalásába még a kevésbé idegen embereknél sem mentem bele. Semmi közük hozz, úgyhogy én csak annyit mondtam:
"persze, megy a szopi rendesen :)"
Így mindenki megnyugszik, megtudtak valamit, nem sajnálkoznak, ha esetleg nem megy jól...
Persze ha nem szopizott volna, akkor azt megmondtam volna, hogy nem ,tápszeres sajna...és témát váltottam volna...
Idegennel nem állok szóba.
A család úgyis tudja,hogy igen v. nem,barátok is,ismerősök,ha kérdezik,csak annyi h. igen vagy nem!És pont.Továbblépek a kérdésen.
Szerintem azért mert azt hiszik hogy ez a legfontosabb kérdés egy baba esetében hogy van e mit egyen és mivel az anyatejet tartják elsőrendűnek ezért ezt kérdezik. van aki csak annyit kérdez hogy és szoptatsz? Válaszoltam mindhárom gyerekmnél hogy igen és kész. Ennyi.
Ha nem szoptat vki akkor nem tudom mi van, mert olyankor szokott jönni a sajnálkozás hogy jaaj de kár stb... na azt nem tudom hogyan lehet lereagálni okosan, mert kinek mi köze hozzá miért nem tud szoptatni vki mondjuk...semmi.
Igen, az meg ugye a másik, ha az ember nem tud szoptatni...
Na mindegy, csak azért zavar ez, mert tényleg annyira intim, mintha azt kérdeznék tőlem az utcán, hogy borotválom-e odalent???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!