Térjek át pótlásra? Keveset szopizik, és keveset hízik. A doki és védőnő aggódóan szemléli fejlődésünket.
A számok tényleg rendben vannak:), de az, hogy sokat rágja az öklét ÉS sír, ha kínálod, kicsit szöget ütött a fejembe. Nem biztos, hogy ez gondot jelent, de megérhet egy utángondolást... Először kérdeznék én, aztán, ha nem tudok okosat, adok elérhetőséget, oksi?
Ez a sírás nagyon zavaró a számodra? Úgy érzed, hogy ez nem a "szokásos" babasírás, hanem valami pluszt, bajt jelent? Pl. hogy rosszul érzi magát?
Ezen kívül látsz még a babádon bármi furcsát, szokatlant, ami miatt aggódsz? Hangulata milyen? Fejlődését kielégítőnek látod? (úgy nagy vonalakban) Pisi-kaki száma, állaga jónak tűnik?
Pontosan mikor és hogyan szoptatod? Úgy értem, mindig megkínálod, amikor szopizni szeretne? Hogyan zajlik egy szopi?
Miért nyel közben levegőt? Ezzel mit kezdesz? Pocakja nem fáj, nem pukizik sokat/nehezen?
Első nekifutásra van egy olyan tippem, hogy esetleg hasi diszkomfortja van, de más is lehet, ezért kérdezősködöm. :)
Akkor vesézzük ki a dolgokat, hátha jutunk valamire, nagyon remélem.
A sírása nem vészes, inkább csak megkezdi, de mihelyst békén hagyom, ő is. Inkább amikor szopi közben tekergeti magát, és felveszem büfizni, mikor tenném vissza már tiltakozik. Kezdené a sírást, de már nem engedem, mert félek, hogy visszajön amit szopott, inkább békén hagyom. 10 nappal ezelőtt volt egy 3 órás soha nem tapasztalt kis műsora, minden erejét belevető sírással, ordítással, lilulással, szájremegéssel, csillapíthatatlanul. Ezt még hétfőn, kedden, szerdán megismételte, de már "csak" egy fél óráig tartott a szó szerinti őrület. Akkor kedden este azért elvittük a dokink lakására, mert úgy sírt mint aki bekattant, és menten ott hal meg (bocs, nem tudom jobba érzékeltetni). Vizsgálgatta, szélcsövezte, amire nem történt semmi. Azt mondta kólika, bár az már nem szokott ilyen későn jelentkezni. Nem jött meg a női bajom, nem ettem semmi olyat mondtam neki. Kaptunk hasi uh-ra beutalót, meg vizelettenyésztésre mentünk, hátha valami fránya vírus. Hasi uh szerint fokozott a gázképződés. Eddig is az volt. Sokat, és nehezen pukizott, viszont annál kellemetlenebb szagút. Ezt akkor mikor 1 hét is kimaradt a kakival. Sokszor este is löki magát az ágyban, (hason fekszik) erőlködik, nyom. Bár ez már két-három napja, mintha már nem lenne. Espumisant használunk egy hete, Infacol volt eddig. Más szokatlant nem tapasztalok vele kapcsolatban napközbe vidám, bár az utóbbi két hét mintha bágyadtabban telt volna. Nem volt sírós, csak az estéken, de nem mosolygott, gagyarászott annyit. Pár napja már ez is jobb. Kaki állaga jó, bár a száma nem gyakori, pisi annál több van. Ja és a vizelettenyésztés!!! Semmi amit kezelni kell. Egy pici baktérium van benne, amit nem szoktak kezelni (gondolom jelenléte normális), de a doki mondta, mivel keveset eszik, a széklete sem rendszeres, keveset hízik, lehet hétfőn ír antibiotikumot :( . Hétfőn is nézik, hízott-e. Ébredések után szoptatom, mindig egy ciciből, de ha 6 percnél kevesebbet szopizik, akkor ugyan arra térek vissza 2,5 3 óra múlva. Mondhatni napirend szerint: alszik, eszik, ébren van. Alvás előtt is próbáltam már neki adni, de akkor sem akart enni. Egyébként soha nem volt nagy étkű, 100-on felül talán, ha kétszer evett a két é fél hónap alatt.
Levegőt azért nyelhet, mert többször is mintha beszívná, talán türelmetlen. Mintha türné befelé jobban a szájába. Próbálom ilyenkor beleigazítani a szájába, de olyan mintha a tejtől ki-ki csusszanna neki. Na meg van, hogy nézi a plafont, és vissza. Talán pihen, vagy gyorsan jön a tej? Néha hallom, hogy hatalmasakat nyel. 3 ilyen "leszállás", lábkalimpálás után büfiztetem, utána már nem folytatja. Szerintem a pocija nem fáj,nem látom a jelét, gondolom segít az espumisan, és büfizik is hatalmasat. De ettől még lehet előfordulhat. Viszont akkor mit lehet tenni?
Na akkor ezt továbbítanám egy szakinak, ha megengeded, mert nem igazán van ötletem, hogy mi a baj; vagy hogy egyáltalán van-e baj..? Azt hiszem, ehhez én már nem vagyok elég.
Ha megtennéd, hogy a leírásodat beírod nekem egy privát üzenetbe és még ami eszedbe jut (főleg, hogy mi a fő kérdésed!), melléírod, azt megköszönöm. Amint legközelebb jövök, remélhetőleg már holnap is, továbbítom. :)
Amikor az enyémnek napi 800-at kellett volna ennie, akkor 560-610-et evett, és teljesen jól hízott, hozzáteszem, hogy ő is ilyen súlyban volt, mint most a Tiéd, és teljes mértékben meg voltak elégedve a hízásával. Valószínűleg olyan erős tejed van, hogy abból elég annyi.
Szerintem semmi esetre sem térj át tápszerre, amíg így hízik. Én nem is értem ezt a riogatást!
Szívja a kezét: az enyém is szívta, aztán kapott egy cumit, és utána azt. Nem lett cumizavaros.
Szerintem mindent teljesen jól csinálsz, kedves kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!