Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi történik, miért történik?...

Mi történik, miért történik? Az a 10 ml is apad el :- ( Hát már semmit sem tudok adni a babámnak?

Figyelt kérdés
Három hetes a kisfiam, szoptatni sosem tudtam igazán a tesóit sem, mert prolaktinhiányom van, de a középsővel azért ment 2 hónapig (tudom, szánalmas). Most eleve 25 ml-nél nem termelődött több, de azért jó volt azt odaadni, összebújni. Szedtem a More Milket, a kicsi teljesen kiszívta mindig, nulla csepp jött utána, minden étkezésnél mellre tettem, de mára pl. az egyik mellemből már semmi nem jön, a másikból max. 10 ml. Fokozatosan csökkent, most ez van. Pedig alkoholmentes sört is ittam...akkor ennyi volt? :-(
2013. febr. 14. 08:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Megint én:).

Nem olyan bonyolult, bár tény, hogy meg kell tanulni használni, és bele kell jönni.

Az utolsó linkben a mamami.hu fórumának vonatkozó topikját linkeltem, azt tudod regisztráció nélkül is olvasni, szerintem érdemes, és ha kérdésed van, regelj, kérdezz bátran, nagyon segítőkész társaság, több sokgyerekes anyukával, akik tudnak segíteni, támogatni:).

2013. febr. 14. 13:04
 12/18 anonim ***** válasza:

komolyan nem értem, hogy miért kell valakinek mindenáron összetörnie magát pár csepp anyatejért. Aki nem megy el a végsőkig, az már szaranya? Főleg úgy, hogy a kérdező esetében majdhogynem borítékolható a végeredmény.Anyám... --ez a pontozóknak szól.

Próbálhatsz homeot, Ricinus Communis CH5, v Urtica Urens CH5, a tészta és a krumpli is segíthet. (nálam használtak)

Vagy próbálhatsz fejni egész nap, bevethetsz mindenféle egyéb készüléket,szoptatási tanácsadót, és mégis csak küzdelem az egész. A gyerek meg lakjon jól 20ml anyatejjel.

Én 7 hónapig szoptattam, az utolsó 2 már tök macera volt, fogyóban volt a tejem (rendszeres fejés, ilyen tea olyan bogyó meg állandó görcsölés hogy afenébe lehet hogy éhesmaradt a gyerek?-nem éreztem jól magam ebben az időszakban.) De még ha tápszerezed is, hidd el, nem akkora trauma egyik félnek sem, mint ahogy most gondolod. A lényeg hogy mindenki nyugodt legyen. Aki meg azt mondja, hogy nem tettél meg mindent, le kell tojni.

2013. febr. 14. 14:10
 13/18 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok:

Pont azért érzed magad rosszul, mert a környezeted szépen beléd nevelte, hogy a jó anyának szoptatnia kell.

A babád azért mérgelődik, mert megszokta, hogy ciciből jön a tej, és úgy gondolja, hogy a cumisüveggel át akarod verni. De most komolyan, jó neked, hogy csak a semmiért rágcsálja a melled? Neked kellemetlen, neki meg felesleges munka. A közelséget meg lehet oldani, cumiztasd ölben, feküdj mellé, de a hordozás is jó ötlet.

2013. febr. 14. 14:17
 14/18 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó, nem tudom, rám is vonatkozik- e a "letolásod", az vagyok, aki linkelte a szoptanítot meg mondtam a hordozást:).

Ne haragudj ha nekem nem szántad, és hibásan magamra veszem!

Én, és azt hiszem, a Kérdező sem arról beszélünk már, hogy hogy hogyan tud mindenáron anyatejet termelni. A szoptanítot, mivel tetszett neki, és azt írta, szereti, amikor a kicsije szopizik, nem "csak" az összebújás részét, akkor is jó lehet használni ha nem anyatejtermelés fokozására vagy beindítása a cél:).

MÉgegyszer, ne haragudj ha ez rám pont nem vonatkozott, csak megszólítva érzetem magam, ha rosszul tettem, bocsánat!

2013. febr. 14. 14:22
 15/18 A kérdező kommentje:
Hát, igen, ez is elgondolkodtat...mert tény, hogy fáj is piszkosul, és bennem is felmerült, hogy nem sok hűhó-e ez a semmiért...
2013. febr. 14. 15:10
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 14-es, a mondandómat nem neked (és nem a többi válaszolónak)szántam, nyilván mindenki segíteni szeretne, és egyébként tök jó ötlet részedről a hordozás.

Csak annyira kiborít, hogy azt, aki azt tanácsolja az anyukának hogy ne görcsöljön rá a szoptatásra, szépen lepontozzák. Így méginkább azt erősítik az anyukában, hogy igenis mindent meg kell tenni a végsőkig. Ha nem teszi, rosszul érzi magát. Holott ilyen helyzetben a görcsölés, "szoptatni akarás" pont, hogy elviheti még azt a kis tejet is. Mivel ráadásul a kérdezőnek prolaktin hiánya van, túl sok esélye nincs a sok tejre. Teljesítmény az a 10-25ml is a javából. Az SNS-t meg lehet próbálni, ha segít, ha nem megy, azt sem kell erőltetni. A "semmit nem tudok adni"-ról pedig tessék elfeledkezni! Az édesanyja vagy, aki tud neki szeretetet, melegséget, közelséget, ételt-italt és gondoskodást adni! Ez a legfontosabb.

2013. febr. 14. 15:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy válaszoltál és mégegyszer bocsánat a félreértésért, és az offolásért is:)!
2013. febr. 14. 15:22
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! És egy off: de jó, hogy vannak még, akik kulturáltan tudják megvitatni az esetleges nézetkülönbségeiket!
2013. febr. 14. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!