Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A dokim azt javasolta, hogy a...

A dokim azt javasolta, hogy a 4 hetes babamnak adhatok matol tehentejet ( olyan tehentejet amelyiknek a borjuja a fiammal 1 idos) keverve rizslevel, szoval fele tej fele rizsle, Ti adtatok igy neki? Mikortol?

Figyelt kérdés

2013. febr. 12. 12:54
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
89%
a tehéntejtől beteg lehet a baba, ne adj neki, inkább tápszert adj neki
2013. febr. 12. 14:13
 22/53 anonim ***** válasza:
85%

Még most sem értelek! Miért muszáj erőltetned ezt az annyi idős tehéntejet?!?!?!

A boci nem a te gyereked tejtestvére...Neki az a jó, a gyerekednek meg más!

2013. febr. 12. 14:14
 23/53 anonim ***** válasza:
2013. febr. 12. 14:15
 24/53 anonim ***** válasza:
89%

Jézus ne már! Tápszer!

Pl. Humana HA 1! Ha nem írja fel az orvos, recept nélkül is megkapod, akár Tescoban is!

2013. febr. 12. 14:21
 25/53 anonim ***** válasza:
85%

Volt már itt nemrég egy hasonló kérdés, én is forszíroztam a kérdezőtől, hogy mondja már meg HOL tanácsolt ilyet orvos....és kiderült hogy Romániából írt. Ott még lehet hogy ORVOS javasol ilyet de itt M.on egész biztosan nem.....

Nem jó ötlet, és teljesen káros (ahogy előttem is írták) de ha te annak a dokinak hiszel, mondván hogy orvos, akkor meg nem kell itt megkérdezni. Egy épeszű magyarországi anyuka nem fogja azt íni, hogy IGEN IGAZAD VAN , adj tehéntejet a babának...

2013. febr. 12. 17:37
 26/53 A kérdező kommentje:
Nem adok tehentejet neki, nem irtam, hogy en igenis matol azt adok neki, en egyszeruen velemenyt szerettem volna kerni!Es igen ROMANIABOL irok illetve Erdelybol es nekem is van annyi eszem mint barmelyik Magyarorszagi es nem biztos, hogy magyar nonek! :)
2013. febr. 12. 18:12
 27/53 anonim ***** válasza:
50%
25 ös vagyok...nem a magyarságra akartam kitérni mert tudom hogy Erdélyben is magyarok élnek és ez nagyon jó, de arra akartam kitérni hogy az orvosok képzettsége nem biztos hogy olyan jó és a who-nak megfelelő mint itt. Amúgy meg a végén leírtad hogy te MINDENKÉPP azt fogsz adni, akkor miért tettél fel kérdést még mindig nem értem...
2013. febr. 12. 18:19
 28/53 anonim ***** válasza:
45%

Ne adj neki! Pótolj tápszerrel, vagy vegyél anyatej gyűjtőtől, vagy ha annyi babás ismerősöd van a faluban, biztos van olyan, akinek sok van és feji le, egyez meg vele.

Lehet, hogy a férjednek nem lett baja, attól még a babádnak lesz! Én anno allergiás voltam az anyatejre, a tápszert is kihánytam és Anyukám 3 hónap után végső elkeseredésében tehéntejet adott, mert semmit nem fejlődtem, de az orvos és a védőnő is ellenezte.

Rá pár hónapra ekcémás lettem (ma, 25 évesen is az vagyok), máig allergiás vagyok minden szarra. Nem mondom, hogy biztosan a tehéntejtől, de mivel a családban senki másnak nincsenek ilyen nyavalyái, ezért valószínűleg közrejátszott. Esetünkben nem nagyon volt más megoldás, neked van tejed, vannak tápszerek, ne reszkírozd meg, hogy baja lesz a babádnak tőle.

És egyetértek azzal, hogy attól még, hogy keres, nem biztos, hogy éhes. Az enyém is egész nap ezt csinálja, de 8 hetes és már 5 kiló (3000-rel született), úgyhogy nem hiszem, hogy éhes lenne, 150-160g-ot eszik. Néha be lehet csapni cumival is:én ilyenkor a karomba veszem a cici irányába, mintha szoptatnék,. de a cumit adom neki. 5 perc alatt be szokott aludni. vagy adj ilyenkor neki egy kis teát, lehet hogy csak kiszárad a fűzött lakásban. Próbálkozz dolgokkal, de NE A TEHÉNTEJJEL.

Remélem segítettem...

2013. febr. 12. 18:49
 29/53 anonim ***** válasza:
bocsánat: *attól még a babádnak lehet (nem pedig lesz)
2013. febr. 12. 18:50
 30/53 anonim ***** válasza:
19%

tudjátok mi a poén?

hogy olvastam egy cikkben hogy az összes tápszer tehéntejből készül csak nagyon le van sterilizálva!

kérdezőnek,józan paraszt ésszel..

oké hogy még apám korában aki 60 elmúlt,kölyök korában a legelőn a tehénnek a tőgyéből itta a friss tejet,mert régen ilyeneket is csináltak a kölykök,de kutya bajuk nem volt,más világ volt akkor nem volt ennyi betegség mint most,megettek gyerekkorukban 10kg macska sz@art és akkor sem voltak betegek,,de már nem olyan világot élünk.

akkor írtak 1952-őt,most meg 2013-at...

2013. febr. 12. 20:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!