Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt olyan aki a régi...

Van itt olyan aki a régi módszerrel táplálja babáját, és nem tápszerrel?

Figyelt kérdés
a feles tej,tejbegríz,és lisztlevesre gondolok,meg amiket akkor alkalmaztak régen ha nem volt az embernek teje.Ma is alkalmazható ez a módszer?Ha igen,hány százalékos tej kell hozzá?
2009. szept. 6. 14:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
A kecsketej egyáltalán nem allergizál, sőt antiallergén.
2009. szept. 7. 14:16
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Miért hiszik sokan azt, hogy a tápszer méreg? A lányom 15 hónapos és még napi kétszer tápszert kap. Lehet, hogy én is túl felvilágosult vagyok, de nekem mindenek előtt a gyerek egészsége és nem hiszek a régi módi hókusz pókuszokban, bár igaz, hogy akkor is felnőttek a gyerekek, de meg lehet nézni pár statisztikát, hogy akkor hány tejallergiás és lisztérzékeny gyerek volt, és hányukból lett emésztőrendszeri problémákkal küzdő felnőtt, és össze lehet hasonlítani a mai gyerekekkel történt felmérés adataival.
2009. szept. 7. 17:04
 13/15 A kérdező kommentje:
Igazság szerint, mind két táborban van igazság, mind kettőnek van ellenérve, és ,ellette szóló.Én azt mondom a kékből meg a pirosból legyen lila:P is is alapon a tápszerrre lehet nagy szükség és kevésbé is... nemtom 15 hósan meg már minek? Bár nem akarok uj vitát nyitni csak kérdem akkor már szinte mindent ehetnek ....
2009. szept. 8. 20:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem iszik 2-3 kortynál többet a tejből, másrészt mégha mű is a tápszer, benne vannak a vitaminok, amik a tehéntejbe nincsenek, márha a bolti dobozos tej látott egyáltalán igazi tehéntejet. Amúgy a gyerekorvosunknak semmi kifogása az ellen, hogy nyugodtan igy a babatejet.

Én fontosnak tartom, hogy egy éves kor után is meglegyen a napi min. fél liter tejalapú táplálék, és ha a tejet nem issza meg akkor nem ehet egész nap joghurtot túróval meg sajttal. Hát ezért kell a 15 hónaposomnak a tápszer vagy nevezzük babatejnek mindegy. Nem is akarom erőltetni a tejet nála, majd másfél két éves kora körül megint bepróbálkozok vele.

Na most lehet lepontozni a nézőpontom miatt!

2009. szept. 9. 13:34
 15/15 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok még bemásolnám egy nemrég írt válaszomat.

És miért is kap tápszert, mert a tehéntejnek túl magas a fehérjetartalma, túl sok benne a só és ásványi anyag, miközben az agy fejlődéséhez elengedhetetlen vasból keveset tartalmaz, és lúgossága miatt ekcémát, allergiát okozhat. A tehéntej árt a csecsemők emésztőrendszerének és a veséjének. Vashiányos állapotot okozhat.A hígítás nem megoldás, mert a tehén- és kecsketej kalóriatartalma ugyanannyi, mint az anyatejé, így ha kétszeresére vagy háromszorosára hígítjuk, akkor a gyermek nem jut elegendő kalóriához, nem fog megfelelően fejlődni, minőségileg éhezik.

Én ettől mind szeretném megvédeni a kicsimet.

És amit itt felsoroltam, azt nem tápszercég oldalán olvastam, vagy gyógyszergyárén, hanem a Magyar Gyermekorvosok Társaságának felviágosító kampánya tartalmazza.

2009. szept. 9. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!