Van itt olyan aki a régi módszerrel táplálja babáját, és nem tápszerrel?
Egyrészt nem iszik 2-3 kortynál többet a tejből, másrészt mégha mű is a tápszer, benne vannak a vitaminok, amik a tehéntejbe nincsenek, márha a bolti dobozos tej látott egyáltalán igazi tehéntejet. Amúgy a gyerekorvosunknak semmi kifogása az ellen, hogy nyugodtan igy a babatejet.
Én fontosnak tartom, hogy egy éves kor után is meglegyen a napi min. fél liter tejalapú táplálék, és ha a tejet nem issza meg akkor nem ehet egész nap joghurtot túróval meg sajttal. Hát ezért kell a 15 hónaposomnak a tápszer vagy nevezzük babatejnek mindegy. Nem is akarom erőltetni a tejet nála, majd másfél két éves kora körül megint bepróbálkozok vele.
Na most lehet lepontozni a nézőpontom miatt!
Utolsó vagyok még bemásolnám egy nemrég írt válaszomat.
És miért is kap tápszert, mert a tehéntejnek túl magas a fehérjetartalma, túl sok benne a só és ásványi anyag, miközben az agy fejlődéséhez elengedhetetlen vasból keveset tartalmaz, és lúgossága miatt ekcémát, allergiát okozhat. A tehéntej árt a csecsemők emésztőrendszerének és a veséjének. Vashiányos állapotot okozhat.A hígítás nem megoldás, mert a tehén- és kecsketej kalóriatartalma ugyanannyi, mint az anyatejé, így ha kétszeresére vagy háromszorosára hígítjuk, akkor a gyermek nem jut elegendő kalóriához, nem fog megfelelően fejlődni, minőségileg éhezik.
Én ettől mind szeretném megvédeni a kicsimet.
És amit itt felsoroltam, azt nem tápszercég oldalán olvastam, vagy gyógyszergyárén, hanem a Magyar Gyermekorvosok Társaságának felviágosító kampánya tartalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!