Sok, ha a 3 hós kislányom 2 - 3 óránként szopizik kb.200 - 250 ml-t? Diétáztatnom kellene, de hogyan?
Egy bba, ha anyatejet kap, nem hízhat el kórosan, azt csak a tápszertől tudja megtenni. Szerintem nem egészen komplett a dokid. Ne etesd üvegből a babádat, csak hadd szopizzon, azt viszont nyugodtan igény szerint. Ebben a melegben a szomjúságát is anyatejjel csillapítja.
Bízz a babádban és a természetben, jobban tudják, mi a helyes, mint a dokid.
Igaza van az első válaszolónak, hagyd nyugodtan annyit szopizni amennyit kíván! Nemértem, hogy a dokinő miért mondta a teát, meg a vizet, ilyenkor még nem is igen szabadna neki adni... Főleg anyatejes bébinek bőven elég lesz fél éves kora után (és akkor sem fogadja el mindegyik)! Örülj neki, hogy van elég tejed, és szépen fejlődik tőle a baba!
egy fiatal bébiszitter
Az én fiam is 3 hónapos és 6100 gr 62 cm és a védőnő azt mondta hogy most nem sokat hizott (fél kilót).
Annyit egyenek amennyire szükségük van én sem fogom tömni ha nem kér. Sem éheztetni.
Igy tökéletesek!!!
Az előző vagyok... véletlenül elküldtem.
Szóval régen ez volt a szokás, és akkor el sem tudták képzelni, hogy az anyatej nemcsak étel, hanem ital is. Sőt akkoriban, mikor mi voltunk csecsemők nem is gyarapodtak ilyen ütemben a babák. Szerintem a korai hozzátáplálás volt az egyik oka. Kb. fél éves korra duplázták meg a születési súlyukat, manapság hamarabb, kb. 4 hónapos korra. Ezzel nem tudnak mit kezdeni.
A legjobb, ha fél éves koráig csak szopik, később meg lesz az eredménye.
Az én fiam 3kg-val született, 1 hónaposan majdnem 5 (!) kg volt. A következő két hónapban havi 1 kg-t hízott, 3 hónaposan már 7 kg volt! Olyan duci volt, hogy alig volt nyaka. Csak anyatejet kapott 6 hós koráig.
A gyerekorvosunk hála Istennek szoptatáspárti, továbbképezte magát ilyen irányban is, tehát nem a régi iskola híve. Ő azt mondta, hogy örüljek neki, hogy ilyen jól fejlődik és hogy anyatejjel egy babát nem lehet túltáplálni, legfeljebb túletetni, de azt meg úgyis visszabukja. Azt is mondta, hogy ne változtassak semmin, szoptassam továbbra is igény szerint, majd magától lassulni fog a hízása, súlynövekedése.
Igaza lett, ma már 20 hónapos, egyáltalán nem duci, teljesen átlagos testalkatú, vidám, kiegyensúlyozott, örökmozgó baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!