Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Napi 8-10 szopizás 11 hónapos...

Napi 8-10 szopizás 11 hónapos korban?

Figyelt kérdés
11 hónapos, és még mindig rengeteges szopik! Az a baj, hogy csak cicin alszik el, és napközben is rengetegszer kéri. Éjjel kb. 4-szer van fenn, és szopit kér. Van így még valaki? Mi a teendő? 1 éves koráig szerettem volna szoptatni, de így hogyan tudunk majd leállni?
2013. jan. 30. 12:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Ez nagyon nem normális. Ne engedd neki, kezd el elválasztani, éjjel ne engedd szopni. Adj neki egy korty vizet és kész.
2013. jan. 30. 12:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Már próbáltam, ordít szakadatlan. Ha cicire teszem, 10 perc után alszik, csak ennyiszer felkelni hozzá... Az a helyzet, jönnek a fogai. Használunk rá krémet, de nem nagyon használ. De ha cicire teszem, rögtön megnyugszik.
2013. jan. 30. 13:04
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Csak pár napot kell így kibírni aztén megszokja, hogy nincs.
2013. jan. 30. 13:24
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Azért a babák okosak! Tudja, hogy ha ordít akkor megkapja amit szeretne! Ne engedj neki, nehéz az elválasztás, de tényleg hamar elfogadja..
2013. jan. 30. 13:29
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem kegyetlenség lenne egyik napról a másikra elvenni tőle. Te biztosan nem akarod tovább szoptatni? Semmi baja nem lesz tőle se neki, se neked. Ma már egyre többen szoptatják 1 éves koron túl is a babájukat. Az is megfontolandó, hogy várj ki még egy fél évet, és aztán fokozatosan, szoptatásonként el-el hagyni a szopikat. Előbb az ébrenlét közbeni szopikat kellene elhagyni, mert akkor könnyebben el tudod terelni a figyelmét játékkal. Számíts rá, hogy alváshoz hosszabb ideig igényli majd. Én nem javaslok semmilyen drasztikus megvonást.
2013. jan. 30. 13:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Őszintén megvallva, én nagyon szeretek szoptatni! Imádom mikor hozzámbújik tátogva, és megetethetem. Persze nem éjjel, mert éjjel nagyon fárasztó. De 1 év után már nem nagyon szeretnék, úgy volt tervben, hogy ekkor elválasztom. De lehet, hogy tényleg csúszik az időpont... Nem sietek el semmit, majd kicsinyenként. Az egy kicsit nem drasztikus, hogy éjjel ne szopiztassam, hanem csak kitartóan vizet adjak neki, és pár nap után már nem kéri? Nem fog bennem csalódni?
2013. jan. 30. 13:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, több oldalról kéne beszélni a dologról:).

Az első, hogy 11 hónaposan inkább a nappali szopik számát csökkentsd, játékkal, "figyelemeltereléssel", mindig legyen kéznél egészséges rágnivaló(alma, banán...) és innivaló, hogy ha szopizni szeretne, akkor megkínálhatsd. MIvel ha éhes vagy szomjas, neki egyértelmű, hogy kap mellet, de ha felkínálnál neki tetsző más megoldást a problémájára, akkor valószínűleg elfogadná. És az, hogy ilyenkor nem szopzna, nem kell, hogy az összebújást is megszűntessen, az öledbe kucorodva is jót lehetcsipegetni:).

A másik, hogy az éjeli szopiról, ha Neked nem terhes, nem muszáj teljesen leszoktatni, normális ha felébred, hiszen akár éhes, akár szomjas is lehet, csak mondjuk nem 4szer, hanem 1- 2szer:). Viszont: ha nappal "megtudja", hogy attól is elmúlik a szomjósága, hogy iszik, akkor lehet, hogy éjel is elég lesz a víz, plusz simogatás, és nem kell a melled. Vagy nem mindig:).

Egy valamit nem értek, segíts:)!

Ha szeretsz szoptatni, miért szeretnéd elválasztani? Az éjjeli szopizások miatt? Mert a szoptatás megmaradhat(és ha Te szeretsz szoptatni, ahogy írod, akkor ez jó hír lesz Neked) a mellett, hogy a szopizások száma csökken:).

2013. jan. 30. 14:39
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm 7-es, jó dolgokat írtál, több rágcsálni- és innivalót fogok biztosítani napközben neki. Furcsa ezt most így leírnom, de tényleg szeretek szoptatni, de ennek ellenére el szeretném lassan választani, de ha nem is elválasztani, csökkenteni úgy, hogy mondjuk nappal 1-2 alkalomra, de éjjel ne kelljen már szopiztatni. Nagyon le vagyok soványodva, szó szerint leeszik rólam mindent.
2013. jan. 30. 15:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

7es vagyok

Így már értem:).

Ehhez a fentieken kívül azt tudom még mondani, hogy ha a reggeli- esti szopizást szeretnéd megtartani, akkor ezeket kösd más körülményekhez is és ezt mondd a babádnak is:). Legyenek ezek a szopik a rutin részei, és e mellett szépen a többit igyekezz "leépíteni". (lehetséges, az én lányom is szopik reggel- este, pedig ő már bölcsis egy éve:) )

Az éjszakai szopik korlátozásához, elhagyásához tudom ajánlani az Édes álom könnyek nélkül c. könyvet(ha tudsz angolul, akkor keress rá a The nocry sleep solution pdf/ download kifejezésre és le is tudod tölteni, magyarul sajnos nem találkoztam még letölthető verzióval), ebben nem egy tuti módszert fogsz olvasni, hanem ötleteket, amiket magatokra szabva tudnál "bevetni".

Illetve ahogy előttem is írták, megpróbálhatjátok, hogy apukája kel fel hozzá, vagy pedig az éjjeli szopizások előtt kínáld vízzel, majd utána mellel, de úgy, hogy simogatod mellé mondjuk. Így lehet, hogy egy idő után elég lesz a víz plusz simogatás és elhagyhatjátok a szoptatást.

Ha ennyire sovány vagy, lehet, hogy érdemes lenne egy vérképet nézetni, lehet, hogy a szopi mellett vérszegény is vagy, mert az igaz, hogy általában a szoptatás fogyaszt, de ha nagyon legyengültél, akkor arra önmagában a szoptatás ténye nem biztos, hogy ok. Eszel(tudatosan), pihensz eleget?

2013. jan. 30. 15:26
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint szuper anyukája vagy a kisbabádnak.Kérdezed van-e így még valaki. Nálunk szó szerint így zajlik a szopizás a 11 hónapos lánykámnál. A különbség, hogy én nem akarom elválasztani 1 évesen, és ezt az egészet nem tartom problémának. Nagyon sok igény szerint szoptatott baba viselkedik így. Jobb esetben éjjel 2-szer szopik, fogzáskor már reggel meg sem tudom mondani, hogy hányszor.

Bíztatásképpen: a fiam régen ugyanígy szopizott és másfél évesen kezdte átaludni az éjszakákat.

Tudom, sokak szerint ez nem normális, de kevés olyan szoptató anyuka van, aki átaludt éjszakák mellett is elegendő tejet termel a babájának.

2013. jan. 30. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!