Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem tudom mit tegyek! Ti mit...

Nem tudom mit tegyek! Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Ma voltam a 3,5 hónapos lányommal méreckedni a védőnőnél és az elmúlt héten csak 50 grammot hízott a picim. Az előző 2 héten120-140 grammokat hízott. Csak este kap tápszeres pótlást, egyébként tisztán anyatejes. Most azt mondta a védőnő, hogy a délutáni etetéseknél adjak neki 90 ml tápit! Nem vagyok benne biztos, hogy hallgatnom kellene rá. Az tény, hogy délután 1,5-2 óránként szopizik a lányom, de biztos, hogy ennyi tápi kellene neki?

Tejserkentő praktikákat már próbáltam, azzal èrtük el ezt, hogy szinte csak anyatejes.

Szerintetek mit kellene tennem? Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 29. 11:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Jól súgja az anyai szíved, nem kell neki pótlás délután. Legjobb tejserkentő, ha minél többször kerül mellre, és nagyon sok folyadékot iszol. Ha pótolsz mellé tápot, azzal egyenes út vezet afelé, hogy csak tápos baba legyen, pedig féléves koráig nagy szüksége lenne arra, hogy csak anyatejes legyen. Amúgy, ha nem megy a gyarapodás, akkor tényleg kell tápszer, de én azt csak nagyon az utolsó utolsó megoldásként választanám.
2013. jan. 29. 11:26
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Én ösztönösen tudtam hogy mi a jó, és sok mindenben nem értettem egyet a védőnővel.

Nekem is mondta annak idején hogy táppal pótoljam az anyatejet. Nem tettem. Majd később jött azzal hogy mikor adható neki leves, egyéb ételek. Leveseket már jóval korábban is adtam mert ízlett neki. Tapasztaltam hogy a gyerekek is olyanok mint mi felnőttek. HA nem éhesek nem esznek annyit. Így nem is gyarapodnak, de majd ez is beindul. Ha te úgy érzed nincs szüksége ennyi tápra akkor ne adj neki..

2013. jan. 29. 11:29
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

3- 4 hónapos korban jellemzően lassul a gyarapodás, hiszen már mocorognak, többet vannak ébren a babák.

Azt gondolom, hogy ha jókedvű, mozgékony, kakis- pisis pelusok rendben vannak, nem beesett a kutacsa, hossza növekszik, akkor nem igényel plusz tápszeres kiegésztést. Mikor viszed legközelebb mérni?

2013. jan. 29. 11:57
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jókedvű baba, az éjstakát átalussza, hátról hasra már fordul, nagyon aktív! Pisis pelus van bőven, a kakival vannak gondok, az kb 4 naponta van. Egyébként 1,5 centit nyúlott az utóbbi 1 hétben! Jövő kedden megyünk megint méreckedni, azt hiszem addig még várok és ha akkor sem hízik, akkor kap pótlást.
2013. jan. 29. 12:04
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj tápot, ha most hosszra nőtt, majd jövő héten hízni fog- kben sem a heti növekedés számít, hanem a havi. Egyébként megduplázta már a súlyát? Utána már sokkal kevésbé kell hízni!!
2013. jan. 29. 12:09
 6/21 A kérdező kommentje:
Még nem duplázott, de majdnem! Most 6310 gramm és 63,5 centi. 3200 grammal és 54 centivel született. 2890 grammosan hoztuk haza, ha ez számít.
2013. jan. 29. 12:12
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

én nem adnék.

hülyeségnek tartom a heti méreckedést is, mert ha nem úgy megy, ahogy az ember gondolná, akkor csak stresszeli az anyukát (tapasztalatból mondom).

Az a lényeg, hogy a babád hízott!ha csak 50-et,akkor 50et,ha nem lenne elég a kaja, akkor fogyna!Ha meg jókedvű, vidám baba, van elég pisis pelus, akkor nem lehet gond.

Az, hogy többnaponta kakil, az sem baj, az is normális.

2013. jan. 29. 14:19
 8/21 xStefix ***** válasza:
100%

Szerintem itt minden rendben van! ;)

Sőt, én még azt az esti tápszert is elhagynám, ha nem rögtön, akkor pár nap alatt. Egyetlen lépésre vagy attól, hogy csak anyatejes legyen a picid, szerintem megérne egy próbát...

2013. jan. 29. 19:13
 9/21 anonim ***** válasza:
Ne aggódj,nem híznak a babák mindíg a nagykönyv szerint.Ha kiegyensúlyozott,akkor semmi gond.Ha éhes,akkor meg úgyis szopizik.Ha mindenképpen szükség van az esti pótlásra,csináld sns-sel,amit házilag is könnyű elkészíteni.Így este is szopik valamennyi anyatejet,ha kell közben kompresszióval:)
2013. jan. 30. 11:49
 10/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást lányok! Nem kap pótlást a kisasszony, így is úgy jártunk a mai déli etetésnél, hogy picit bukott is büfiztetésnél, pedig nem egy bukós baba! A hajnali szopi után pedig még fejni is tudok olyan 40 ml-t. Azért kap este pótlást, mert így alszik reggel fél négyig. Ha nem adok neki, akkor éjjel két óránként kel enni, és érezhetően kevesebb a tejem másnap a kialvatlanságtól. Kedves Vénusz, tudnál abban segíten, hogyan lehet házilag sns-t készíteni? Örülnék neki, mert ez is plusz inger lenne a cicinek. Előre is köszi!
2013. jan. 30. 17:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!