Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kevesebb lesz a szopási...

Kevesebb lesz a szopási sztrájktól a tejem?

Figyelt kérdés

3 hónapos kislányom szopizás küzben nagyon feszeng, rúg-kapál, sokszor sír is. Azt csinálja, h. szív 3-4-et a ciciből, majd felrántja a fejét és ordít, visszaveszi a bimbót a szájába megint szív párat,kirántja a fejét, ordít és így megy tovább. Közben a keze lába egyfolytában jár,rugdos, mardos. 2-3 napja tart ez az állapot és már nagyon kivagyok tőle, és az a nagy baj, h. így nem is üríti ki rendesen a melleimet, így az eddigi egy melles szopizásból ismét kettő lett.

Félek, h. kevesebb lesz így a tejem. 3-3,5 óránként szopizik, megeszi az adagját, sőt még többet is, mint eddig.

Viszont attól tartok, h. ha mindkét mellemet kiüríti szopizáskor,akkor nem lesz elég. Már nincsenek is úgy megduzzadva a melleim, mint előtte.

2009. szept. 1. 15:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Méred,hogy mennyit szopik?Lehet,hogy jön a foga?
2009. szept. 1. 15:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Mérem minden evés előtt és után. Innen tudom,h. többeket eszik. Foga szerintem még nem jön, legalábbis semmi változást nem látok az ínyén.
2009. szept. 1. 15:22
 3/4 anonim ***** válasza:

A mellduzzadásnak nincs köze ahhoz, h mennyi tejed van. Ahogy beáll a kereslet-kínálat, megszűnik a duzzadás.

Attól ne félj, h nem lesz elég tejed két mellből szoptatásnál. Inkább még több termelődik, hisz mindkettőt kiüríti, és a tej ugye szopi alatt termelődik. Fejlődési ugrásra tippelnék, azért eszik többet. Ahogy alkalmazkodik a tejtermelésed a megnövekedett igényhez, úgy lesz elég neki ismét az egy mell.

Sztrájkra egy ötletem van: fejj le egy üvegbe (persze ez csak akkor hasznosítható, ha ismeri a cumisüveget) egy kisebb mennyiséget (amennyi a farkaséhséget csillapítja), és ahogy megette üvegből, gyorsan cseréld ki a cumit a bimbódra. Nálam bevált, 3-4 nap alatt normalizálódott a helyzet (pedig nálunk már a cici látványától vörös fejjel ordított) igaz én kezdetektől bimbóvédővel etetek. Sok sikert!

2009. szept. 1. 15:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam.
2009. szept. 1. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!