Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki "dietazik" hasfajos baba...

Aki "dietazik" hasfajos baba miatt leirna nekem miket eszik?

Figyelt kérdés

Nem merek dietazni, mert nem akarom hogy csokkenjen a tejem. Tudom, hogy mit nem szabad, de kellene par otlet hogy ki hogy oldja meg miket eszik, ha hasfajos a baba. Koszi! Olyanok valaszoljanak, akik tenyleg odafigyelnek.

Hasfajas elleni praktikakat tudok es majdnem mindent kiprobaltunk, szoval kerlek tenyleg csak a kerdesre irjatok. Koszonom elore is!!

2013. jan. 22. 15:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Az első és harmadik babám is extra hasfájós volt (mindkettő fiú) amiket kihagytam hagyma paradicsom karfiol karalábé káposzta brokkoli borsó kukorica (kár pedig mindet imádom a hagymát leszámítva). Tojást, tejet sem ettem.

Mogyorót diót mandulát úgyszintén nem.

Igazából min éltem? Rizsen, tésztán, krumplin, húson, joghurtot azért néha ettem, sajtot is néha.

Kenyeret ettem felvágottal sonkával, virslit.

Főzelékből is csak spenótot ettem, meg krumpli főzit. Spagetti carbonara módra. (természetesen fokhagyma nélkül).

Pizza tejfölös alappal. Rajta sonka hús csirke.(nem mind egyszerre).

Gyümölcsök közül alma körte barack dinnye meggy. Narancsot nem mertem.

Mondanom se kell vagy 3-4 kilót felszedtem az egyoldalú táplálkozás miatt, és igazából valamennyi változást hozott ez, de 3 hónapos koruktól valóban lényegesen jobb lett a helyzet. A szoptatás után pedig diétába fogtam...

2013. jan. 22. 15:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk tragikus volt az első pár hónap,kisfiam iszonyatosan hasfájós volt:én mindent kipróbáltam és gyakorlatilag teán és margarinos pirítóson éltem hosszú heteket de semmit nem segített.Nem akarlak elkeseríteni,de nem biztos hogy érni bármit is.Sajnos tapasztalat.
2013. jan. 22. 15:16
 3/8 A kérdező kommentje:

Koszi szepen! Megprobalom en is, mert ugy sajnalom szegenyt es felek hogy en okozom a gondot...

Remelem a 3 honap tenyleg vizvalaszto lesz.

2013. jan. 22. 15:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Kedves 2. Neked is koszi! Igen, a ferjem is azt mondja h valoszinu az ido fogja megoldani a dolgot, az emesztorendszerenek fejlodnie kell. Azert megprobalom, hatha segit vmit.
2013. jan. 22. 15:19
 5/8 A kérdező kommentje:
A hagyma ugy is szamit ha pld porkoltet eszek ami hagyman keszult?
2013. jan. 22. 15:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia! NEkem tejallergiás a lányom, 2 éve szoptatom, diétázom. Eleinte mindent kizártam, amit a doki mondott

káposzta, bab, borsó, kukorica (laktóztartalmú hüvelyesek)

tojás

tej és tejszármazékok

citrusfélék

Kicsit javult a helyzet, hasfájás eltűnt, de kiütések maradtak, ebből jöttek rá (ill véres széklete is volt 1-2 alkalommal), hogy tejfehérjeallergiás. Ekkor visszavezethettem a tojást, a többit viszont nem, mert keresztallergének, továbbá mahahúst, halat, bolti pékárut és tejfehérje tartalmú készételeket (felvágott, virsli, májkrém stb) sem ehetettem. Ettől teljesen mérséklődött, majd 2-3 hét után el is múlt a hasfájás. HA a tej a baj, akkor nem lehet gyors eredményre számítani sajnos és nem elég a egyértelmű tejes dolgokat kizárni.

2013. jan. 22. 20:01
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is! Megpróbálok odafigyelni. Remélem segít.
2013. jan. 22. 21:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt nehany dolog ami rontott a hasfajasan a picinek, ezeket kerultem: tej, hagyma, kaposzta, mustar!!! Ezen kivul masat nem vettem eszre
2013. jan. 22. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!