Leírnátok nekem mit esztek egy nap és mennyit? Pl. Tegnap és ma mit ettetek? Van elég tejetek?
Reggelire 2-3 kifli vagy zsemle sonkával, sajttal uborka paradicsom főtt tojással szendvicsként
Ebéd: csirkefiu paprikás tésztával
Vacsi: mindig az ami az ebéd volt
Ma reggeli: 2 meleg szendvics
Ebéd: babgulyás, aranygaluska
Vacsi: ami az ebédból maradt
mellette alma, mandarin uzsonnára, tízóraira
reggel lefőzök 1,5 liter teát, azt iszom napközben
tegnap:
reggeli:1,5 szelet bundás kenyér(sütőben nem olajban sütve),kakaó
ebéd:parajos tészta sajttal
vacsi:tejberizs
közben alma,gabonapehely tejjel nasinak
ma:
reggel:pirítós sajtkrémmel,párizsival
ebéd:paprikás krumpli, csoki:)
vacsi:szalonna kenyérrel:)
a fehérjebevitelre figyelek, az legyen minden nap, az nagyon segíti a tejtermelést,illetve 2-3 liter folyadékot iszok.
Van tejem hála Istennek.
én diétázok inzulinrezisztencia miatt, napi 5-6szor eszem keveset, és van elég tejem.
Általában így néz ki egy napom:
reggeli: 2 kiseb szelet barna kenyér, vaj, sonka.
(zöldséget is ennék de hasfájós a pici, inkább hanyagolom).
tízórai: almás rétes vagy lekváros kenyér vagy ropi
ebéd: a hasfájás miatt eléggé korlátozott, vagy bolognai tészta, vagy sült hús krumplival vagy rizzsel. Leves, ha van, akkor sima tyúkhúsleves főtt répával.
uzsonna: alma vagy almás rétes
vacsora: ugyanaz mint a reggeli
és ha még éhes vagyok, akkor eszem még egy kis szelet kenyeret sonkával lefekvés előtt is vagy akár a hajnali szoptatáskor.
R: egy szelet (vastag) házi sütésű rozsos kenyér vajjal, fél liter Maci kávé
E: Céklaleves, rántott karaj 1 szelet, egy tükörtojás, zöldséges rizs.
V: egy szelet kenyér sonkával, fél l Maci kávé.
Nasinak: alma mandarin
Ezen kívül csak vizet iszom. Sok tejem van, 11 hónapos lányom az anyatejen kívül nem iszik még egy dl vizet sem, és anyatejleadó vagyok, napi 8-9 dl tejet adok rászoruló babáknak.
Csak én eszek ilyen egészségtelenül? :))
reggeli: 8dl cappuccino gabonakávéval, 2 szelet kenyér teavajjal
ebéd: 1 tányér gulyásleves
vacsora: 2 szelet kenyér paprikás szalonnával
+napközben 1 egész doboz nutella
Kb. 3 liter folyadékot iszom 1 nap, van elég tejem.
3as vagyok, amúgy nyilván ez mindenkinél máshogy van,de nekem befolyásolja az evés a tejtermelést.Legalábbis az elején.
Első fiamnál egyszerűen nem is tudtam volna nem enni,olyan kívánós és farka éhes voltam minden szoptatás után,volt is bőven teje, aztán ez a farkaséhség csillapodott mikor kb 6 hónapos lett.
Most 8 hetes a pici fiam,eleinte alig volt időm enni és kínlódtam is,nem volt sok tejem.Most odafigyelek, hogy egyek rendszeresen és normálisan, ne csak 1-2 falat futtában, most minden oké.Szerintem most is az lesz, hogy eltelik még néhány hónap aztán már nem lesz gond, ha lesznek rendszertelenebb napok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!